پنج‌شنبه 21 نوامبر 2024 - 01 آذر 1403
مصرف ویتامین«C » و کاهش اثرات مضر آلودگی هوا
مصرف ویتامین«C » و کاهش اثرات مضر آلودگی هوا
يكشنبه 19 شهريور 1391 - پزشکان تاکید کردند که مصرف مواد غذایی غنی از ویتامین C‌ مانند میوه‌ها و سبزی‌های تازه، اثرات مضر آلودگی هوا را بویژه در مبتلایان به بیماری‌های مزمن ریوی کاهش می‌دهد.
پزشکان تاکید کردند که مصرف مواد غذایی غنی از ویتامین C‌ مانند میوه‌ها و سبزی‌های تازه، اثرات مضر آلودگی هوا را بویژه در مبتلایان به بیماری‌های مزمن ریوی کاهش می‌دهد.
این پزشکان روی گروهی از بیماران بستری شده در بیمارستان لندن که به آسم یا بیماری انسداد مزمن ریوی (COPD) مبتلا بودند مطالعه کرده و متوجه شدند افرادی که سطح ویتامین C در خونشان پایین است بیشتر مستعد ابتلا به مشکلات تنفسی بویژه در روزهایی هستند که آلودگی هوا نسبتا زیاد است.
 
میشل برائور، متخصص سلامت محیط زیست در دانشگاه کانادایی بریتیش کلمبیا در این مطالعه خاطرنشان کرد: این مطالعه تاییدی بر یافته‌های قبلی است مبنی بر اینکه عوارض آلودگی هوا تحت تاثیر آنتی اکسیدان‌ها تغییر می‌کند.
 
آنتی اکسیدان‌ها مانند ویتامین C می‌توانند از بدن در برابر مولکول‌های مضر موسوم به رادیکال‌های آزاد که به سلول‌های بدن آسیب می‌رسانند، محافظت نمایند. رادیکال‌های آزاد زمانی تشکیل می‌شوند که هوای آلوده وارد ریه‌ها شود و این مولکول‌های مضر نقش به سزایی در بروز بیماری‌های قلبی، سرطان و امراض تنفسی دارند.
 
به گفته پزشکان آنتی اکسیدان‌ها می‌توانند با رادیکال‌های آزاد پیوند بخورند و مانع از تاثیر مخرب این مولکول‌ها بر روی سلول‌ها شوند.