مقایسه دو نوشیدنی پرطرفدار: چای بهتر است یا قهوه؟
دوشنبه 26 تير 1391 - قهوه و چای از نوشیدنیهای مرسوم در میان مردم بسیاری از کشورها هستند. مطالعههای فراوانی در مورد خواص آنها انجام شده است و باورهای درست و غلط زیادی دربارهشان وجود دارد.
قهوه و چای از نوشیدنیهای مرسوم در میان مردم بسیاری از کشورها هستند. مطالعههای فراوانی در مورد خواص آنها انجام شده است و باورهای درست و غلط زیادی دربارهشان وجود دارد.
چای و قهوه
قهوه
* افرادی که قهوه بیشتر مینوشند، کمتر احتمال دارد به آلزایمر مبتلا شوند.
* بررسیها نشان دادهاند عادت به نوشیدن قهوه در درازمدت احتمال مرگ ناشی از بیماریهای قلبی را کاهش میدهد.
* دانشمندان معتقدند ترکیبهای موجود در قهوه میتوانند در تولید داروهایی که برای درمان بیماریهای قلبی و بیخوابی تجویز میشوند، مورد استفاده قرار گیرند.
* در قهوه بیش از 1000 ترکیب شناسایی شدهاند که در میان آنها 19 ترکیب در قهوه بوداده خاصیت سرطانزایی دارند.
* برخی تحقیقات نشان دادهاند نوشیدن زیاد قهوه باعث افزایش کلسترول خون میشود.
واقعیتهای قهوه
* نوشیدن قهوه خطر ابتلا به نقرس را در آقایان بالای 40 سال کاهش میدهد.
* نوشیدن قهوه احتمال ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش میدهد.
* مطالعهای در دانمارک نشان داده است که نوشیدن 8 فنجان قهوه در روز احتمال سقط را در خانمهای باردار را بالا میبرد.
* قهوه در برابر ابتلا به سرطان کبد و سیروز نقش حفاظتی دارد.
* قهوه به دلیل کافئینی که دارد اثر داروهای ضد درد را افزایش میدهد.
* قهوه خون رسانی به قلب را کم میکند.
* قهوه به شدت باعث تغییر رنگ دندانها میشود.
* قهوه قدرت حافظه را به خصوص در دوران سالمندی تقویت میکند.
چای
* بررسیها نشان دادهاند چای سبز، خطر ابتلا به سرطان مری را تا 60 درصد کاهش میدهد.
* چای سبز از بروز چاقی پیشگیری میکند زیرا مانع رشد سلولهای چربی جدید میشود.
* چای سفید بیشترین مقدار آنتیاکسیدان را دارد و از چای سبز در حفاظت از بدن در برابر بیماریها مؤثرتر است.
* آنتیاکسیدانهای موجود در چای خاصیت ضدپیری دارند و احتمال بروز بیماریهای قلبی، انواع سرطانها و ابتلا به عفونت را پایین میآورند.
* چای سبز به دلیل ترموژنیک بودن، باعث کاهش بافت چربی میشود و این موضوع به دلیل وجود ترکیبهای کافئینی است.
* نوشیدن چای داغ، خطر ابتلا به سرطان مری را به شدت افزایش میدهد.
واقعیتهای چای
* چای دارای فلوئور است که به حفاظت از دندانها کمک میکند.
* نوشیدن 3 تا 4 فنجان چای در روز احتمال بروز حمله قلبی را به شدت کاهش خواهد داد.
* چای از بروز دیابت نوع 1 پیشگیری و شدت یافتن آن را کندتر میکند.
* سطح هورمون کورتیزول افرادی که 4 بار در روز آن هم به مدت 6 هفته چای سیاه مینوشند، در کمترین حد است.
* چای کم رنگ باعث افزایش آب بدن میشود برخلاف تصور عامه که معتقدند کافئین آن باعث کم آبی خواهد شد.
* چای میتواند از عود مجدد بیماریهای قلبی و برخی سرطانها جلوگیری کند.
* مردانی که بیش از 10 فنجان چای سبز در روز مینوشند، کمتر به اختلالهای کبدی مبتلا میشوند.
* چای ممکن است آفتکش داشته باشد مگر این که روی برچسب آن عنوان ارگانیک درج شده باشد.
* با توجه به نتایج مطالعهها، چای سبز نقش حفاظتی در برابر سرطان ریه دارد.
* اضافه کردن شیر به چای، خواص ضدسرطان آن را از میان خواهد برد.
* چای مقداری کافئین دارد که باعث ایجاد اضطراب میشود و فشارخون را بالا میبرد.
* چای دارای تانن است که جذب آهن دریافتی را کم میکند و باعث بروز کمخونی میشود.
چای و قهوه
قهوه
* افرادی که قهوه بیشتر مینوشند، کمتر احتمال دارد به آلزایمر مبتلا شوند.
* بررسیها نشان دادهاند عادت به نوشیدن قهوه در درازمدت احتمال مرگ ناشی از بیماریهای قلبی را کاهش میدهد.
* دانشمندان معتقدند ترکیبهای موجود در قهوه میتوانند در تولید داروهایی که برای درمان بیماریهای قلبی و بیخوابی تجویز میشوند، مورد استفاده قرار گیرند.
* در قهوه بیش از 1000 ترکیب شناسایی شدهاند که در میان آنها 19 ترکیب در قهوه بوداده خاصیت سرطانزایی دارند.
* برخی تحقیقات نشان دادهاند نوشیدن زیاد قهوه باعث افزایش کلسترول خون میشود.
واقعیتهای قهوه
* نوشیدن قهوه خطر ابتلا به نقرس را در آقایان بالای 40 سال کاهش میدهد.
* نوشیدن قهوه احتمال ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش میدهد.
* مطالعهای در دانمارک نشان داده است که نوشیدن 8 فنجان قهوه در روز احتمال سقط را در خانمهای باردار را بالا میبرد.
* قهوه در برابر ابتلا به سرطان کبد و سیروز نقش حفاظتی دارد.
* قهوه به دلیل کافئینی که دارد اثر داروهای ضد درد را افزایش میدهد.
* قهوه خون رسانی به قلب را کم میکند.
* قهوه به شدت باعث تغییر رنگ دندانها میشود.
* قهوه قدرت حافظه را به خصوص در دوران سالمندی تقویت میکند.
چای
* بررسیها نشان دادهاند چای سبز، خطر ابتلا به سرطان مری را تا 60 درصد کاهش میدهد.
* چای سبز از بروز چاقی پیشگیری میکند زیرا مانع رشد سلولهای چربی جدید میشود.
* چای سفید بیشترین مقدار آنتیاکسیدان را دارد و از چای سبز در حفاظت از بدن در برابر بیماریها مؤثرتر است.
* آنتیاکسیدانهای موجود در چای خاصیت ضدپیری دارند و احتمال بروز بیماریهای قلبی، انواع سرطانها و ابتلا به عفونت را پایین میآورند.
* چای سبز به دلیل ترموژنیک بودن، باعث کاهش بافت چربی میشود و این موضوع به دلیل وجود ترکیبهای کافئینی است.
* نوشیدن چای داغ، خطر ابتلا به سرطان مری را به شدت افزایش میدهد.
واقعیتهای چای
* چای دارای فلوئور است که به حفاظت از دندانها کمک میکند.
* نوشیدن 3 تا 4 فنجان چای در روز احتمال بروز حمله قلبی را به شدت کاهش خواهد داد.
* چای از بروز دیابت نوع 1 پیشگیری و شدت یافتن آن را کندتر میکند.
* سطح هورمون کورتیزول افرادی که 4 بار در روز آن هم به مدت 6 هفته چای سیاه مینوشند، در کمترین حد است.
* چای کم رنگ باعث افزایش آب بدن میشود برخلاف تصور عامه که معتقدند کافئین آن باعث کم آبی خواهد شد.
* چای میتواند از عود مجدد بیماریهای قلبی و برخی سرطانها جلوگیری کند.
* مردانی که بیش از 10 فنجان چای سبز در روز مینوشند، کمتر به اختلالهای کبدی مبتلا میشوند.
* چای ممکن است آفتکش داشته باشد مگر این که روی برچسب آن عنوان ارگانیک درج شده باشد.
* با توجه به نتایج مطالعهها، چای سبز نقش حفاظتی در برابر سرطان ریه دارد.
* اضافه کردن شیر به چای، خواص ضدسرطان آن را از میان خواهد برد.
* چای مقداری کافئین دارد که باعث ایجاد اضطراب میشود و فشارخون را بالا میبرد.
* چای دارای تانن است که جذب آهن دریافتی را کم میکند و باعث بروز کمخونی میشود.