پنج‌شنبه 21 نوامبر 2024 - 01 آذر 1403
6 خوراکی تابستانی مفید
6 خوراکی تابستانی مفید
يكشنبه 18 تير 1391 - اگر قصد لاغری دارید نخود فرنگی همیار شماست. این ماده‌ غذایی در بین منابع دیگر پروتئین کم کالری تر و کم چرب‌تر است.
اگر قصد لاغری دارید نخود فرنگی همیار شماست. این ماده‌ غذایی در بین منابع دیگر پروتئین کم کالری تر و کم چرب‌تر است.

بازارهای میوه و تره بار در فصل تابستان پر می‌شوند از میوه و سبزیجاتی که هر کدام برای سلامتی ما مفید و لازم هستند.
 در مورد خواص تک تک این نعمت‌های الهی می‌توان صفحه‌ها نوشت. در این مقاله قصد داریم 6 نمونه از این مواد غذایی مفید اشاره کنیم. باشد که در عوض این همه نعمت بی پایان، خداوند بزرگ را شاکر باشیم.

زنده باد توت فرنگی
کمتر کسی می‌تواند از کنار توت فرنگی خوش طعم و خوش‌رنگ به راحتی بگذرد. این میوه‌ی دلربا کم کالری (هر فنجان توت فرنگی 40 کالری) و بمب ویتامین C محسوب می‌شود. حتی پرتقال هم در مقابل توت فرنگی کم می‌آورد. در هر فنجان از این میوه 90 میلی گرم ویتامین C وجود دارد.
باورتان می‌شود که دانه های ریز موجود در این میوه حاوی فیبرهای غیر حلالی باشد که با یبوست مقابله می‌کند؟ از این گذشته فیبرهای حلّال توت فرنگی مثل پکتین باعث کاهش میزان کلسترول خون می‌شود.
حیف است ندانید این میوه حتی از سرطان نیز پیشگیری می‌کند. می‌پرسید چگونه؟ توت فرنگی سرشار از بیوفلاونوئیدها ( آنتوسیانین ) و اسید الاژیک است که به پیشگیری از سرطان کمک زیادی می‌کنند.
 

اسفناج و سبزیجات برگ دار دیگر را دریابید
اگر همه‌ مردم همت کنند و اسفناج و سبزیجات برگ دار بیشتری در برنامه‌ی غذایی خود بگنجانند آمار بیماری‌هایی مثل دیابت، بیماری‌های قلبی عروقی و سرطان پایین خواهد آمد.
نتایج مطالعات متعدد نشان می‌دهد که خطر ابتلا به سرطان در بین افرادی که مشتری دائم سبزیجات برگ دار هستند نسبت به افرادی که خود را از این مواد غذایی محروم می‌کنند به طور قابل ملاحظه ای کمتر است.
محققان در اسفناج ده‌ها ترکیب آنتی اکسیدانی مشاهده کرده‌اند که می‌توانند روی رشد و فعالیت سلول‌های سرطانی تأثیر بگذارند؛ و بهتر است بدانید لوتئین و بتاکاروتن ها در صدر این ترکیبات آنتی اکسیدانی قرار دارند. این دو کاروتنوئید باعث کاهش احتمال بیماری‌های قلبی عروقی و برخی از سرطان‌ها مثل سرطان کولون و پروستات می‌شوند. از این گذشته لوتئین برای حفظ سلامت چشم‌ها نیز مفید است. نتایج پژوهش‌ها نشان می‌دهد که این ماده‌ی مفید از ابتلا به آب مروارید و دژنراسیون ماکولای چشم که در افراد سالمند بسیار شایع است پیشگیری می‌کند.

 
چه می‌کند این گوجه فرنگی!
گوجه فرنگی کم کالری بوده و گلوسیدهای کمی نیز دارد. در واقع هر یک عدد گوجه فرنگی حاوی 22 کالری و 5 گرم گلوسید می‌باشد.
این قرمز خوش آب و رنگ سرشار از ویتامین C و لیکوپن است.
نتایج پژوهشی که در دانشگاه هاروارد انجام شده نشان می‌دهد افرادی که حداقل دو مرتبه در هفته گوجه فرنگی و سس گوجه فرنگی مصرف می‌کنند به میزان 24 تا 36 درصد کمتر در معرض سرطان پروستات قرار می‌گیرند.
نتایج پژوهش‌ها نشان می‌دهد که مصرف گوجه فرنگی احتمال ابتلا به پوکی استخوان و آسم را کاهش می‌دهد و جریان خون را بهتر می‌کند.

پیازچه بخورید
ساقه‌ی پیازچه منبع فوق‌العاده‌ ویتامین C و بتاکاروتن می‌باشد. یک فنجان پیاز پخته حدود 225 میلی گرم پتاسیم به بدن می‌رساند. « آدنوزین » موجود در این ماده‌ غذایی سرعت تشکیل لخته های خونی را به تعویق انداخته و به این ترتیب از بروز سکته‌ قلبی پیشگیری می‌کند.
به نظر می‌رسد که پیازچه باعث کاهش کلسترول خون می‌شود. محققان معتقدند مصرف بیشتر این ماده‌ی غذایی فشار خون بالا را نیز کنترل می‌کند.

نخود فرنگی: فلفل نبین چه ریزه
اگر قصد لاغری دارید نخود فرنگی همیار شماست. این ماده‌ غذایی در بین منابع دیگر پروتئین کم کالری تر و کم چرب‌تر است.
نخود فرنگی همچنین منبع خوب فیبر پکتین و فیبرهای غذایی دیگری است که به کاهش کلسترول خون کمک می‌کنند.
پوست نخود فرنگی سرشار از فیبرهای غیرحلّال است که از یبوست پیشگیری می‌کند.
یک فنجان نخود فرنگی بیش از نصف نیاز روزانه‌ی ما به ویتامین K را تأمین می‌کند. این ویتامین از نابودی بافت‌های استخوانی، بیماری‌های قلبی عروقی و حتی سرطان پیشگیری به عمل می‌آورد.
 

تربچه را فراموش نکنید
همه‌ صفای سبزی خوردن به تربچه‌هایش است. تربچه علاوه بر اینکه مغذی است بسیار خوش طعم نیز می‌باشد.
این ماده‌ غذایی خوشمزه و البته پرطرفدار حاوی میزان قابل توجهی ویتامین C، کمی آهن، پتاسیم و اسید فولیک است.
ترکیبات گوگردی موجود در آن نیز از ابتلا به سرطان پیشگیری می‌کند.