درد: چرا قرص های جوشان سریع تر اثر میگذارند؟
داروهایی که به شکل جوشان هستند را میتوانیم به راحتی تشخیص دهیم.
این داروها که به سرعت در آب متلاشی میشوند، همراه با صدای رها شدن حباب های هوا هستند. دقیقاً در این مرحله است که قرص های جوشان سرعت عمل شان را ارائه میکنند. گازی که در تماس با آب آزاد شده- گاز CO2- قرص را متلاشی میکند.
در نتیجه، ماده اصلی فعال بلافاصله آزاد میشود. به محض خوردن آن، تنها حدود یک دقیقه زمان برای جذب شدنش لازم است.
زمانی که قرص یا کپسول میخوریم، به شکل جامد به معده مان میرسند. سپس باید متلاشی شوند، مرحله ای که ممکن است 15 دقیقه طول بکشد، و فقط پس از گذراندن این مرحله است که میتواند وارد خون شود... در موارد دردِ سر، باید یک ربع دیگر را نیز به این زمان اضافه کرد!
باید تصریح کرد که به محض هضم شدن دارو و وارد شدن مادۀ اصلی در خون، باید زمانی برای تأثیر بخشی دارو در نظر گرفته شود. اما این تأخیر بستگی به مادۀ اصلی دارد و نه به شیوۀ خوردن دارو.
قرص های جوشان: همزمان جامد و مایع
اثربخشی بسیار سریع در برخی اشکال دیگر دارو مانند شربت ها هم دیده میشود.
اما آنها عوارض خودشان را دارند:
نگه داری از آنها چندان راحت نیست (غالباً باید آنها را دور از نور و در جای خنک نگه داری کرد).
و میزان دارو خیلی دقیق نیست، زیرا مقدار آن باید توسط خود بیمار تعیین شود.
قرص های جوشان هم به راحتی قابل استفاده هستند و هم مانند داروهایی که مایع اند، اثر بخشی سریع دارند، بنابراین همزمان مزیت جامد بودن و مایع بودن را در خود ترکیب کرده اند.
مضرات داروهای جوشان چیست؟
نباید به دام بیافتیم، هیچ دارویی کامل نیست...
بنابراین قرص های جوشان هم مثل بقیۀ داروها، مضراتی دارند.
عدم امکان اثربخشی در طولانی مدت
در برخی موارد، اثر گذاری مادۀ اصلی دارو در بدن به طور ارادی آرام تر خواهد بود. این امر باعث میشود که دارو در طولانی مدت هم مفید باشد یا آثار جانبی خیلی شدید نداشته باشد.
گاهی اوقات طعم ناخوشایندی دارد.
کپسول یا قرص هایی که به شکل جامد مصرف میشوند، این حُسن را دارند که پرزهای چشایی مان را تحریک نمیکنند. در حالی که در صورت مصرف قرص جوشان، باید یک لیوان کامل از آن را بچشیم...
وجود جاذب در داروها.
یک دارو، فقط یک مادۀ اصلی محض نیست. همیشه همراه با ترکیبات دیگری است که جاذب نامیده میشود. در قرص های جوشان، این جاذب ها اغلب به شکل سدیم یا قند هستند که ممکن است برای برخی بیماران ممنوع باشند.
برای مصرف قرص های جوشان، حتماً با پزشک تان یا داروساز مشورت کنید.
منبع: persianmy.com