يك متخصص متابوليسم انرژي و پروتئين تاكيد كرد:«برخي از افراد گمان ميكنند مصرف موز با شير موجب بروز چاقي ميشود اما بايد گفت موز ميوهاي است كه چربي بسيارناچيزي داشته و ضمن انرژي زايي خوبي كه دارد موجب بروز چاقي در فرد نميشود چون كه كالري توليدي ناشي از مصرف اين ميوه، در اثر فعاليت بدني در مدت زمان كوتاهي سوخته و تبديل به انرژي مصرفي ميشود.»
دكتر عزيزالله كمال زاده در گفتگو با خبرنگار سلامت نيوز گفت:«مصرف شير با آب ميوه هاي طبيعي و يا بعضي از انواع ميوه ها مثل موز و يا همراه با عسل و خرما تاثيري در كاهش جذب كلسيم شير ندارد اما افراد بايد توجه داشته باشند زماني كه ميخواهند شير را به همراه عسل ميل كنند، موم عسل را جدا كنند چرا كه موم عسل به دليل اينكه جذب بدن فرد نميشود، ميتواند جذب كلسيم را كاهش دهد. از طرفي شيرموزهايي كه تنها با افزودن شكر و اسانس تهيه شده باشند نه تنها مفيد نيستند بلكه براي سلامتي مضر بوده و موجب بروز عوارضي مثل چاقي و ديابت مي شوند.»
وي ادامه داد:«برخي از افراد گمان ميكنند مصرف موز با شير موجب بروز چاقي ميشود اما بايد گفت موز ميوهاي است كه چربي بسيار ناچيزي داشته و يك موز با اندازه متوسط، حدود 100 كالري انرژي دارد و كربوهيدارت آن در حدود 22 تا 25 گرم است كه از نوع مناسبي است و كالري توليدي ناشي از مصرف اين ميوه، در اثر فعاليت بدني و تحرك معمول، در مدت زمان كوتاهي سوخته و تبديل به انرژي مصرفي ميشود و بايد گفت موز ميوهاي است كه ضمن انرژيزايي خوبي كه دارد موجب بروز چاقي در فرد نميشود.»
اين متخصص متابوليسم انرژي و پروتئين خاطر نشان كرد:« از طرفي يك موز با اندازه متوسط، حدود 2 گرم پروتئين همراه با تركيب مناسب اسيد آمينه و حدود 3 گرم فيبر دارد و تقريباً عاري از چربي و سديم و بدون كلسترول است. به علاوه موز منبع خوبي از ويتامين هاي C، A، ويتامين هاي گروه B، پتاسيم، كلسيم و منيزيم است، پتاسيم موجب تسهيل رشد ماهيچه اي و هم چنين سوخت و مصرف انرژي مي شود.»
كمالزاده يادآور شد:«شير كم چرب و موز هر دو داراي اندكس (شاخص) گليسميك )گلوكزي( نسبتاً پائيني هستند و موجب افزايش قند خون نمي شوند و لذا اگر موز با شير كم چرب مصرف شود با توجه به تركيب مناسب آنها، از نظر سلامتي براي افراد مفيد است.»