مواد غذايي مثل حبوبات، اسفناج، پرتقال، بروكلي، اسيدهاي چرب امگا 3، شير، پنير، گوشت قرمز كم چرب و ... شانس بچه دار شدن تان را بالا مي برند.
داشتن فرزند سالم آرزوي خيلي از زوجها است. بايد بگوييم بعضي از مواد مغذي كليدي كه در غذاها وجود دارد ميتواند باعث افزايش باروري شود. در واقع قصد داريم در اين مطلب شما را با غذاهايي آشنا كنيم كه شانس بچهدار شدنتان را افزايش ميدهد.
مواد غذايي مثل حبوبات، اسفناج، پرتقال، بروكلي، اسيدهاي چرب امگا 3، شير، پنير، گوشت قرمز كم چرب و ... اگر ميخواهيد با اين قبيل مواد غذايي و خواص آنها آشنا شويد مطالعهي اين مطلب را از دست ندهيد.
پرتقال، فلفل دلمهاي و بروكلي
نتايج پژوهشي كه روي نزديك به 150 زن نابارور انجام شده است نشان ميدهد مصرف زياد ويتامين C به افزايش قدرت باروري آنها كمك ميكند. در اين پژوهش زنان شركت كننده را به دو گروه تقسيم كردند. گروه اول شامل زناني بودند كه ويتامينC زيادي مصرف ميكردند و گروه دوم از اين ويتامين محروم بودند. در پايان شش ماه نتايج بررسيها نشان داد ميزان باروري در بين زناني كه ويتامين C زيادي مصرف كرده بودند 25 درصد و در گروه دوم اين ميزان فقط 11 درصد بود. همچنين ميزان ترشح هورمون پروژسترون در گروه اول به طور قابل ملاحظهاي بالا بود.
ميزان مصرف: براي افزايش قدرت باروري جذب روزانه 750 ميليگرم ويتامين C لازم است. احتمالاً لازم ميشود كه يك مكمل غذايي نيز مصرف كنيد، زيرا مصرف يك فنجان بروكلي فقط 100 ميليگرم و مصرف يك فنجان پرتقال 124 ميليگرم از نياز روزانه را تأمين ميكند.
حبوبات و اسفناج
اين دو مادهي غذايي مفيد سرشار از فولات يا همان اسيدفوليك است. معمولاً به زنان توصيه ميشود زماني كه قصد باردار شدن دارند مكمل اسيدفوليك نيز مصرف كنند زيرا اسيدفوليك قادر است از بروز ناهنجاريهاي مادرزادي پيشگيري كند.
نتايج پژوهشهاي ديگر حاكي از اين است كه در طول آخرين لحظات پيش از بارورسازي، ميزان كلسيم در اسپرم افزايش مييابد و همين امر انرژي و قدرت لازم اسپرماتوزوئيدها براي ورود به تخمك را فراهم ميسازد
اين مادهي مغذي باعث ميشود كه در مردان نيز ميزان و غلظت اسپرم افزايش يابد. زماني كه مواد غذايي سرشار از فولات مثل حبوبات و اسفناج و ... مصرف ميكنيد كه همان اسيدفوليك طبيعي محسوب ميشوند به نيازهاي بدنتان پاسخ داده و قدرت باروري خودتان را بالا ميبريد.
ميزان مصرف: روزانه يك فنجان عدس پخته و يك فنجان اسفناج پخته توصيه ميشود.
اسيدهاي چرب امگا 3
بدن از اسيدهاي چرب استفاده كرده و هورمونهايي توليد ميكند كه خون بيشتري به رحم ميرسانند. در اين صورت شانس باردار شدن بسيار بالا ميرود و رشد جنين نيز بيشتر و راحتتر ميشود. اين اسيدهاي چرب كه به ميزان فراواني در ماهي، ميگو، گردو و تخم كتان وجود دارد احتمال زايمان پيش از موعد و نيز تولد نوزادان كم وزن را كاهش ميدهد.
ميزان مصرف: متخصصان توصيه ميكنند روزانه مصرف يك وعده ماهي آزاد، يك چهارم فنجان گردو و همچنين يك قاشق سوپخوري تخم كتان براي افزايش باروري لازم است.
گوشت قرمز كم چرب
زماني كه ميزان «روي» بدن كم باشد ميزان اسپرم و اسپرماتوزوئيدها و نيز تحرك اسپرماتوزوئيدها كاهش يافته و ميزان ناباروري بالا ميرود.
البته بايد بگوييم كه كمبود «روي» در زنان نيز روي باروري آنها تأثير منفي ميگذارد. در واقع كمبود «روي» باعث ميشود كه مدت عادت ماهيانهي آنها بيشتر شود و اين مسئله به تخمك گذاري كمتر منجر ميشود.
ميزان مصرف: زنها روزانه به 8 ميليگرم روي نياز دارند و اين ميزان براي مردان روزانه 11 ميليگرم است. بايد بدانيد كه يك وعدهي غذايي حاوي 100 ميليگرم گوشت گاو، 8.6 ميليگرم روي، براي بدن تأمين ميكند.
شير، پنير و ماست
مواد غذايي سرشار از كلسيم و ويتامين D براي حفظ سلامت بدن همهي ما لازم و ضروري است.
نتايج پژوهشي كه محققان دانشگاه Wisconsin روي موشهاي نر انجام دادند نشان ميدهد كه يك دورهي درماني با كلسيم و ويتامين D ميتواند قدرت باروري را احيا كند.
نتايج پژوهشهاي ديگر حاكي از اين است كه در طول آخرين لحظات پيش از بارورسازي، ميزان كلسيم در اسپرم افزايش مييابد و همين امر انرژي و قدرت لازم اسپرماتوزوئيدها براي ورود به تخمك را فراهم ميسازد.
محققان دانشگاه كلمبيا نيز مطالعاتي روي زنها انجام داده و دريافتهاند ويتامين D و كلسيم در آن دسته از زناني كه از سندرم پيش از قاعدگي ( PCOS) رنج ميبرند، باعث تنظيم و ايجاد عادت ماهيانهي نرمال ميشوند.
ميزان مصرف: دو يا سه وعده در روز.