بر اساس نتايج يك پژوهش آمريكايي، مصرف مواد غذايي چرب منجر به توليد مولكولهايي در بدن ميشود كه حسي شبيه به حس مصرف ماريجوانا ايجاد ميكند و واكنشهاي شيميايي بدن را به افراط در خوردن مواد غذايي سوق ميدهد.
البته پيش از اين نيز محققان ميدانستند بعضي از غذاها ميتواند باعث ايجاد نشئگي شود اما نميدانستند تأثير اين قبيل غذاها تا چه حد است.
يك پژوهش جديد كه در نشريهي Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS) به چاپ رسيد نشان ميدهد كه مصرف مواد غذايي چرب باعث توليد مواد شيميايي با نام آندوكانابيونيد در بدن ميشود. تأثير اين مولكولها در بدن شباهت بسيار زيادي به اثرات ماريجوانا دارد.
در واقع اين مولكولها از مدتها قبل كشف شده بود و محققان در مدت مطالعاتشان دريافتند كه بدن كاملاً توانايي توليد اين كانابيونيدهاي خاص را دارد كه روي سيستم عصبي تأثير ميگذارد و احساس غم و اضطراب را از بين ميبرد.
مصرف مواد غذايي چرب باعث توليد مواد شيميايي با نام آندوكانابيونيد در بدن ميشود. تأثير اين مولكولها در بدن شباهت بسيار زيادي به اثرات ماريجوانا دارد
اما مشكل اينجا است كه محققان مشاهده كردند اين آندوكانابيونيدها همچنين ميل به خوردن مواد غذايي چرب مانند سيب زميني سرخ كرده و غيره را افزايش ميدهند. اين مسئله كم كم باعث مصرف بيش از حد چربيها ميشود و آسيبهاي بعدي را در پي دارد.
به گزارش انديپندنت، دانيل پيوملي محقق دانشگاه Irvine كاليفرنيا ميگويد: «ما براي نخستين بار نشان داديم كه آندوكانابيونيدها نقش بسيار مهمي در تنظيم ميزان مصرف چربيها دارند».