جمعه 22 نوامبر 2024 - 02 آذر 1403
11 ماده‌ي غذايي ضددرد و التهاب
11 ماده‌ي غذايي ضددرد و التهاب
شنبه 18 تير 1390 - گیلاس، توت سیاه، تمشک، زغال اخته، توت فرنگی، کرفس و دانه های کرفس، زنجبیل، زردچوبه، ماهی های چرب، دانه و روغن کتان و گردو و روغن آن از جمله مواد غذایی ضد درد و ضد التهاب هستند.


گيلاس، توت سياه، تمشك، زغال اخته، توت فرنگي، كرفس و دانه هاي كرفس، زنجبيل، زردچوبه، ماهي هاي چرب، دانه و روغن كتان و گردو و روغن آن از جمله مواد غذايي ضد درد و ضد التهاب هستند.


علاوه بر اينكه بسياري از غذاها خوشمزه و خوش طعم هستند، همچنين مي‌توانند به عنوان شفابخش‌هاي موثري كه در قالب رنگ‌هاي روشن مختلف مي‌باشند، استفاده شوند.

بهترين شفا دهنده‌ها از مزه‌هاي عالي نيز برخوردار هستند (البته اين امر در مورد داروهاي تجويزي صدق نمي‌كند). همچنين غذاها اثرات جانبي ناخوشايندي كه بسياري از داروها به بار مي‌آورند را ندارند.


1- گيلاس

دكتر نير موراليدهارن دكتراي رشته توليدات طبيعي و شيميايي از دانشگاه ايالت ميشيگان دريافته است كه عصاره گيلاس ترش در كاهش التهاب ده برابر مؤثرتر از آسپيرين است. براي اين منظور، روزي دو قاشق غذاخوري عصاره غليظ شده كافي و مؤثر مي‌باشد. البته مصرف عصاره گيلاس شيرين نيز به همين منظور بي‌تأثير نيست.
 


2- توت سياه،

 3- تمشك،

 4- زغال اخته،

 5- توت‌فرنگي



مدتي بعد دكتر نير، همان تركيبات ضد درد را در توت سياه، تمشك، زغال‌اخته و توت فرنگي يافت.
 


6- كرفس و دانه‌هاي كرفس

دكتر دوك جيمز نويسنده كتاب داروشناسي سبز بيشتر از 20 نوع از تركيبات ضد التهاب را در كرفس و دانه‌هاي كرفس پيدا كرده است كه از آن جمله ماده‌اي به نام آپيجنين (Apigenin) مي‌باشد كه عملكرد ضد التهابي قوي دارد.

مي‌توان دانه‌هاي كرفس را به انواع سوپ و خورش اضافه كرد و يا از آن‌ها به عنوان جايگزين در بسياري از دستورالعمل‌هاي آشپزي استفاده نمود.


7- زنجبيل


زنجبيل سبب كاهش درد ناشي از پر و ستاگلان دين‌ها در بدن مي‌شود كه در هندوستان به طور گسترده براي درمان درد و التهاب مورد استفاده قرار مي‌گيرد. محققين هندي با مطالعه بر روي افرادي كه از دردهاي عضلاني رنج مي‌بردند، به اين نتيجه دست يافتند كه مصرف زنجبيل سبب بهبود اين افراد مي‌شود. دوز يا مقدار پيشنهادي زنجبيل بين 500 تا 1000 ميلي‌گرم در روز مي‌باشد. البته چنانچه از داروي خاصي استفاده مي‌كنيد، با پزشك خود در مورد تداخل داروهاي گياهي مشورت نماييد.


8- زردچوبه

زردچوبه (ريشه عربي آن كوركومين مي‌باشد) ادويه‌اي زرد رنگ است كه معمولاً در پودر كاري هندي استفاده مي‌شود. طبق تحقيقات انجام شده، اثر ضد التهابي آن بسيار بيشتر از داروهاي استروئيدي در درمان التهابات حاد مي‌باشد.

عصاره گيلاس ترش در كاهش التهاب ده برابر مؤثرتر از آسپيرين است. براي اين منظور، روزي دو قاشق غذاخوري عصاره غليظ شده كافي و مؤثر مي‌باشد

عنصر يا عامل اصلي درمان، همان كوركومين است. همچنين تحقيقات نشان داده‌اند كه كوركومين درد را از طريق مكانيسم مشابه با داروهاي بازدارنده متوقف مي‌كند.
 


9- ماهي‌هاي چرب و روغن ماهي


بسياري از ماهي‌هاي چرب مثل سالمون، مكرل و هرينگ داراي اسيدهاي چرب با ارزش امگا-3 مي‌باشند. امگا-3 در بدن به مواد هورمون مانندي تبديل مي‌شود كه به كاهش درد كمك مي‌كنند، بنا بر اظهارات دكتر آلفرد داستين برگ، متخصص روماتيسم در انستيتو ملي سلامت، روغن ماهي عاملي ضد التهاب است كه از طريق سركوب نمودن سايتوكين‌هاي رها شده، مستقيماً بر روي سيستم ايمني عمل مي‌كند. اين مواد به عنوان تخريب‌كننده مفاصل شناخته شده‌اند. بسياري از مطالعات ديگر نيز نشان داده‌اند كه خوردن مقدار متوسط ماهي يا روغن ماهي سبب كاهش درد و التهاب (به خصوص در افرادي كه از آرتريت رنج مي‌برند) مي‌شود.

10- دانه و روغن كتان

دانه‌هاي زميني تازه كتان و روغن فشرده سرد شده آن، شامل مقدار فراواني از اسيدهاي چرب شناخته شده مثل امگا-3 مي‌باشند.
با روغن كتان غذا نپزيد، چرا كه به بدترين شكل عمل مي‌كند و اثرات تحريكي بر بافت‌هاي بدن دارد و سبب درد مي‌شود.


11- گردو و روغن گردو


گردو و روغن گردو نيز شامل اسيد چرب امگا- 3 مي‌باشند كه ضد درد و التهاب است.
بنا بر مطالب گفته شده، غذاها واقعاً بهترين درمان براي درد هستند.