جمعه 22 نوامبر 2024 - 02 آذر 1403
 مواد غذايي كه دندان‌ها را سفيد مي‌كند
مواد غذايي كه دندان‌ها را سفيد مي‌كند
سه‌شنبه 14 تير 1390 - آب‌های سرشار از کلسیم، لیموترش، سیب و هویج، برگ بو، بادرنجبویه، مریم گلی، نعنا، گیاه دم اسبی، پنیر، شیر، سبزیجات و بادام از مواد غذایی مفید برای دندان‌ها هستند.

آب‌هاي سرشار از كلسيم، ليموترش، سيب و هويج، برگ بو، بادرنجبويه، مريم گلي، نعنا، گياه دم اسبي، پنير، شير، سبزيجات و بادام از مواد غذايي مفيد براي دندان‌ها هستند.

آيا مي‌دانستيد كه مواد غذايي و گياهاني در طبيعت وجود دارد كه به سفيدي دندان‌ها كمك مي‌كنند؟ ميوه‌ها و گياهاني مثل ليموترش، سيب، هويج، نعنا و غيره خواص سفيدكنندگي و پاك‌سازي دارند.

در اين مقاله قصد داريم شما را با اين مواد غذايي آشنا كنيم و بيشتر در خصوص خواص آن‌ها توضيح مي‌دهيم. پس توصيه مي‌كنيم مطالعه‌ي اين مطلب را از دست ندهيد.


آب‌هاي سرشار از كلسيم بنوشيد


آب مفيدترين نوشيدني براي بدن محسوب مي‌شود كه در عين حال دندان‌ها را نيز سفيد و زيبا نگه مي‌دارد. از اين نظر با نوشيدن آب با يك تير دو نشان مي‌زنيد؛ آب بدنتان را تأمين و به زيبايي دندان‌هاي‌تان كمك مي‌كنيد.
اين مايع حيات علاوه بر اين‌كه پديده‌ي «خشكي دهان» را از بين مي‌برد، بعد از صرف غذا حفره‌ي دهان را نيز تميز مي‌كند. در واقع نوشيدن يك ليوان آب بعد از صرف غذا پس مانده‌ي غذاهايي كه به ميناي دندان مي‌چسبد را جدا كرده و به اين ترتيب از به وجود آمدن جرم دندان جلوگيري مي‌كند.

توصيه مي‌شود آب‌هاي سرشار از كلسيم ميل كنيد نه آب‌هاي گازدار؛ زيرا افزودن دي اكسيد كربن به آب خاصيت اسيدي آن را افزايش مي‌دهد.


ليموترش هميار سفيدي دندان


خاصيت سفيدكنندگي ليموترش مديون اسيد سيتريك موجود در آن است. البته بسياري از افراد دقيقاً به خاطر همين خاصيت از مصرف آن خودداري مي‌كنند. اما بايد بگوييم كه اين افراد در اشتباهند. به خاطر اين‌كه ليموترش داراي املاح معدني زيادي نيز هست كه استحكام دندان‌ها را بيشتر مي‌كند.
اما بايد توجه داشته باشيد كه در مصرف ليموترش دچار افراط نشويد. كافي است هفته‌اي يك بار مسواك‌تان را به آب ليموترش آغشته كنيد و دندان‌هاي‌تان را مسواك بزنيد.

همچنين نبايد بلافاصله بعد از خوردن مواد غذايي كه دندان‌ها را رنگي مي‌كنند از ليموترش براي سفيد كردن دندان‌ها استفاده كنيد.


سيب و هويج دوست دندان


عمل جويدن ترشح بزاق را تحريك مي‌كند. به بيان روشن‌تر هرچه بيشتر مواد غذايي را بجويد دندان‌هاي‌تان زيباتر مي‌شود به خاطر اين‌كه بزاق، دهان را تميز مي‌كند.
پس توصيه مي‌كنيم غذا را با دقت بجويد و همچنين آن‌را با چنگال ميل كنيد؛ اين روش خوبي براي هضم بهتر غذا است كه در عين حال باعث مي‌شود زودتر احساس سيري كنيد.

در واقع خوردن غذا با چنگال يك ترفند عالي براي افرادي محسوب مي‌شود كه قصد دارند لاغر شوند. توصيه‌ي دوم اين است كه مواد غذايي سفت مثل هويج و سيب كه به جويدن زياد نياز دارند را دريابيد.


برگ بو، بادرنجبويه، مريم گلي، نعنا


جويدن برگ برخي گياهان ترشح بزاق را تحريك، دهان را تميز و نفس را خوشبو مي‌كند.
گياهاني مثل برگ بو، مريم گلي، بادرنجبويه و نعنا دندان‌ها را سفيد مي‌كنند. علاوه بر اين ماليدن پودر زنبق روي دندان‌ها لك‌هاي دنداني را از بين مي‌برد.


گياه دم اسبي براي تقويت كيفيت عاج دندان


دكتر هنري لامندن، دندان پزشك، توصيه مي‌كند به‌جاي دهان شوي از پودر گياه دم اسبي كوهي استفاده كنيد. همچنين توصيه مي‌شود براي تقويت عاج و ميناي دندان يك دوره‌ي درماني با اين گياه را امتحان كنيد. به اين صورت كه 1 گرم پودر گياه دم اسبي خشك را با نصف قاشق عسل مخلوط كنيد و هر ماه 3 هفته روزانه 2 مرتبه به دندان‌هاي‌تان بزنيد. (اين دوره 3 ماه در سال توصيه مي‌شود).
همچنين مي‌توانيد روزانه يك فنجان كوچك جوشانده‌ي گياه دم اسبي ميل كنيد.


پنير سرشار از كلسيم و فسفر ميل كنيد


سازمان جهاني سلامت اعلام كرده است كه پنير در جلوگيري از پوسيدگي دندان و همچنين حفاظت از آن‌ها نقش مهمي ايفا مي‌كند. مي‌پرسيد چرا؟
اول به خاطر اين‌كه پنير همانند ساير محصولات لبني داراي كلسيم و فسفر است.

دوم به خاطر اين‌كه از ميان تمام محصولات لبني پنير تنها فراورده‌اي است كه به جويدن نياز دارد كه اين عمل نيز به نوبه‌ي خود باعث ترشح بزاق مي‌شود.

گفتني است كه برخي از متخصصان خواص تكميلي ديگري براي اين محصول قائل اند. اين افراد معتقدند كه پنير به خاطر حالت خميري كه دارد يك لايه حفاظتي روي دندان‌ها مي‌كشد. اما شايد اين حالت براي خيلي از ما خوش آيند نباشد.


شير، سبزيجات، بادام: محافظ ميناي دندان


براي سفيد نگه داشتن دندان‌ها مي‌توان به مواد غذايي قليايي از قبيل شير، سبزيجات، بادام، سيب زميني يا آب‌هاي معدني سرشار از كلسيم اعتماد كرد. مي‌پرسيد چرا؟ به خاطر اين‌كه دهان جايي است كه نبايد بيش از حد اسيدي باشد در غير اين صورت ميناي دندان آسيب مي‌بيند.
بنابراين با مصرف مرتب اين مواد غذايي pH افزايش مي‌يابد و خاصيت اسيدي بزاق كاهش يافته و قليايي‌تر مي‌شود.