ميوههايي كه پوست سخت دارند مانند بادام ، گردو ، فندق و … بيشتر به عنوان تنقلات در برنامه غذايي مردم مصرف ميشوند. اين ميوهها ويتامينهاي فراواني دارند و از اين رو غالبا در برنامه غذايي گنجانده ميشوند. از گذشتههاي دور، جنگلهاي استراليا، در سواحل رودخانه مي سي سي پي و سواحل درياي مديترانه، اين ميوهها به عنوان يك منبع غذايي مهم و اصلي در برنامه غذايي مردم اين مناطق محسوب ميشده است. مدتي قبل از كاشت و برداشت محصولات كشاورزي، اين ميوهها جمع آوري، انبار و براي سرخ كردن و پختن مصرف ميشوند. اين ميوهها در فصولي از سال در صورت كمبود مواد و منابع غذايي، مصرف ميگردند. در زمان فراعنه مصر، اين ميوهها سمبل زيبايي و حيات بودند و چون از آنها روغن تهيه ميشد و در پزشكي هم به كار ميرفت اما آنها را مورد احترام و تحت حمايت خداوند ميدانستند.
در قرنهاي گذشته براي تامين غذاي بردههاي آفريقايي در سفرههاي دريايي به امريكا، از بادام زميني استفاده ميكردند. از اين ميوه قرنها پيش به عنوان غذاي افراد فقير و بردهها در شهرهاي جنوب امريكا همچنين غذاي خوك و طيور استفاده مي شد.
در اوايل قرن نوزدهم، بعد از اين كه مردم شروع به فروش اين ميوهها در نمايش سيركها كردند، خاصيت معجزه آساي آنها مشخص شد. با وجود اين كه از قرنهاي پيش اين ميوهها به عنوان يك منبع غذايي گرانبها شناخته ميشد، اما باز هم خواص درماني و موارد پزشكي آنها ناشناخته بود. اين ميوهها با داشتن متوسط ۶۰۰ كيلو كالري انرژي فقط در ۱۰۰ گرم ، تقريبا برابر است با مقداري كه دانشمندان علوم مواد غذايي به عنوان مقدار انرژي براي هر وعده غذايي اصلي مردم سفارش ميكنند، مقدار چربي در اين ميوهها ۸۰ درصد است و درباره اين كه آنها محرك اغلب حساسيتها و آلرژيها هستند ، سكوت شده است.
بررسيهاي جديد نشان ميدهد كه اين ميوهها براي سلامتي مفيد هستند. گرچه كساني كه از حساسيت و آلرژي رنج ميبرند مجبورند از آنها اجتناب كنند، با اين حال براي افرادي كه چنين مشكلي را ندارند لازم است تا در برنامه غذايي شان به طور مرتب و منظم اين ميوهها را مصرف كنند. در بررسيهايي كه صورت گرفته، مشخص شده اگر كسي بيشتر از ۴ بار در هفته ۵/۲۲ گرم بادام ، فندق و گردو … را در برنامه غذايي اش بگنجاند، خطر ابتلا به بيماريهاي گردش خون و قلب تا حدود ۳۵ درصد كاهش مييابد. ظاهرا مصرف مرتب و منظم اين ميوهها، مقدار كلسترول خون ـ كه عامل اصلي تصلب شرائين و انفاركتوس است ـ را پايين ميآورد. در بررسيهاي صورت گرفته در ژاپن ، مشخص شد كساني كه به حد زيادي گردوي امريكايي مصرف ميكردند و مقدار كالري غذايشان تا ۲۵ درصد از حد معمول بالاتر رفته بود ، وزن بدنشان ثابت مانده و حتي مقدار چربي خونشان تا ۱۰ درصد پايين آمده بود. گردوهاي امريكا از گونه گردوهاي معمولي است كه در شمال امريكا رشد ميكنند و طعم شيرين دارند. علي رغم مقدار كالري بالاي اين ميوهها، آنها سلامتي قلب را تضمين ميكنند. طبق گفته اوتو برمه از دانشگاه توبيگن ، اين موضوع وجود اسيدهاي چرب اشباع نشده زياد در اين ميوهها را توجيه ميكند. اسيدهاي چرب اشباع نشده جريان خون را منظم ميكنند و مقدار كلسترول را پايين ميآورند و از فرآيندي كه باعث صدمه به رگهاي خوني شود ، جلوگيري ميكنند. طبق گفته اوتو برمه ، مقدار اسيدهاي چرب اشباع نشده در گردوي امريكايي ، بادام و فندق بالاست و بر خلاف اين ميوه ها ، شاه بلوط با داشتن حداقل اسيدهاي چرب ، مفيدتر و سودمندتر است. ماده مهم ديگري كه در اين ميوه ها وجود دارد “ Arginin ” است ؛ اسيد آمينه اي كه نه تنها حالت انعطاف پذير ي رگهاي خوني را حفظ مي كند ، بلكه مانع صدمه رسيدن به پلاكتها . گلبول هاي خون مي شود و بدين وسيله از بروز مشكلات خوني ممانعت به عمل مي آيد. البته اين نكته را هم متذكر شد كه اين ميوهها داراي مواد غير ضروري و زائدي هستند كه اثر كاهش دهندگي كلسترول را تحت الشعاع قرار ميدهند. اين ميوهها مقدار قابل توجهي ويتامينهاي B دارد. ۱۰۰ گرم بادام زميني ، نيمي از نياز روزانه بدن به ويتامين B ۹ و بيش از نياز روزانه بدن به ويتامين B ۳ را تامين ميكنند. هر دو گروه از اين ويتامينها محافظ رگهاي خوني ميباشد و براي متابوليسم و سوخت و ساز بدن لازم و ضروري هستند. علاوه بر اين، ويتامين B ۹ از ناهنجاريهاي دوران جنيني جلوگيري ميكند.
دلايل فوق الذكر كافي است تا اين ميوهها را در برنامه غذايي روزانه مان بگنجانيم. البته اين ميوهها ميتوانند مشكل ساز هم باشند ، چون اغلب آنها قرباني كپكها و قارچهاي سمياي ميشوند كه مادهاي سرطان زا موسوم به “ Aflatoxin ” را ترشح ميكنند. بعضا كپكها و قارچها پيش از جمع آوري محصول (اما در حقيقت به هنگام انبار كردن) ايجاد ميشوند. مصرف كنندگان براي اجتناب از اين مساله ميتوانند از خريد فر آوردههاي توليدي كارخانهها اجتناب كنند و اين ميوه ها را با پوست تهيه نمايند ؛ چرا كه پوست محافظ اين ميوهها، از ايجاد قارچ و كپكهاي سمي جلوگيري ميكنند.