جمعه 22 نوامبر 2024 - 02 آذر 1403
سيب (Apple) و خواص آن
سيب (Apple) و خواص آن
يكشنبه 01 خرداد 1390 - در کشور عزیز ما ایران این درخت به‌صورت وحشی در جنگل‌های شمال وجود دارد در لاهیجان و رودسر آن را آسیب، هسی و هسیب و در مازندران به آن سه می‌گویند.

در كشور عزيز ما ايران اين درخت به‌صورت وحشي در جنگل‌هاي شمال وجود دارد در لاهيجان و رودسر آن را آسيب، هسي و هسيب و در مازندران به آن سه مي‌گويند. سيب انواع مختلف دارد. انواع وحشي آن كوچك و پرورش يافته آن درشت مي‌باشد. سيب نوع ترش و شيرين دارد.
 

 تركيبات شيميائي
 
سيب داراي ويتامين و مواد مغذي زيادي است و بي‌مناسبت نيست كه يك ضرب‌المثل انگليسي مي‌گويد كه خوردن يك سيب در روز شما را از رفتن نزد دكتر بي‌نياز مي‌كند.
 
ناگفته نماند كه ويتامين‌هاي وجود در سيب بيشتر در پوست سيب و زير پوست آن قرار دارد بنابراين آنهائي كه مي‌توانند پوست سيب را هضم كنند بهتر است كه آنرا با پوست ميل كنيد و اگر مي‌خواهيد پوست آ نرا بكنيد بهتر است كه سيب را خيلي نازك پوست كنيد.
 
 جدول مواد موجود در يك سيب متوسط
 
 
 انرژي    ۲۵۸ كالري
 
 پروتيئن   ۱/۲ گرم
 
 چربي   ۱/۶ گرم
 
 مواد نشاسته‌اي   ۵۹/۶ گرم
 
 كلسيم   ۲۴ ميلي گرم
 
 فسفر    ۱۰ ميلي گرم
 
 آهن   ۱/۲ ميلي گرم
 
 ويتامين آ   ۳۶۰ واحد
 
 ويتامين ب ۱   ۰/۱۵ ميلي گرم
 
 ويتامين ب ۲    ۰/۰۸ ميلي گرم
 
 ويتامين ب ۳   ۰/۱ ميلي گرم
 
 ويتامين ث   ۱۸ ميلي گرم
 
 

   خواص داروئي
 
۱. سيب يك ميوه قليائي است و تميزكننده بدن است و به‌علت دارا بودن پكتين زياد آب اضافي بدن را خارج مي‌سازد.
 
۲. سيب را مي‌توان براي برطرف كردن اسهال حتي براي كودكان به‌كار برد. بدين منظور سيب را بايد رنده كرد و استفاده نمود. سيب را مي‌توان پخت و براي آنهائي كه روده تنبل دارند آن را روي آتش ملايمي بپزيد البته حتماً از ظرف لعابي يا تفلن استفاده كنيد زيرا به اين طريق پكتين و ويتامين‌هاي آن حفظ مي‌شود.
 
۳. شربت سيب بهترين دارو براي درمان سرفه و گرفتگي صدا مي‌باشد .براي تهيه شربت سيب يك كيلو سيب را شسته و با پوست قطعه قطعه كنيد و در يك ليتر آب بپزيد سپس آن را با پارچه نازكي صاف كنيد و چند تكه قند به آن اضافه كنيد و دوباره روي آتش ملايم قرار دهيد تا قوام بيايد و آن را از روي آتش برداريد روزي سه تا چهار فنجان از اين شربت بنوشيد.
 
۴. سيب داراي مقدار زيادي كلسيم است و كلسيم سيب به بدن كمك مي‌كند كه كلسيم غذاهاي ديگر را نيز جذب كند.
 
۵. خوردن سيب يبوست را برطرف مي‌كند و براي خستگي مفرط مفيد است.
 
۶. دم كرده برگ درخت سيب ادرارآور است و درمان‌كننده التهاب كليه و مثانه مي‌باشد.
 
۷. نوشيدن آب سيب داروي مؤثري براي درمان سرماخوردگي و گرفتگي صدا و سرفه است.
 
۸. سيب مقوي كبد و اشتهاآور است.
 
۹. سيب براي درمان تنگي نفس بسيار مفيد است حتي بوئيدن سيب نيز اين خاصيت را دارد.
 
۱۰. سيب پخته تقويت‌كننده معده و كبد و دفع كننده سودا و سموم بدن است.
 
۱۱. سيب حرارت را از بدن خارج مي‌سازد.
 
۱۲. سيب را رنده كنيد و در دستمال بپيچيد و روي چشم بگذاريد درد چشم را برطرف مي‌كند.
 
۱۳. خوردن سيب حتي براي آنهائي كه بيماري قند دارند مفيد است چون قند خون را بالا نمي‌برد.
 
۱۴. كسانيكه مي‌خواهند لاغر شوند حتماً بايد سيب را با پوست بخورند.
 
۱۵. دم كرده گل سيب داروي سرفه و تورم مجراي تنفسي است.
 
۱۶. سيب داروي خوبي براي درمان زخم‌ها مي‌باشد.
 
۱۷. سيب بهترين دارو براي سوء هاضمه است زيرا داراي مقدار زيادي پكتين مي‌باشد.
 
۱۸. آب سيب را حتي مي‌توان براي تنقيه استفاده كرد. اين تنقيه براي بيماري‌هاي روده بسيار مؤثر است.
 
۱۹. پوست سيب را مانند چائي دم كنيد و بياشاميد اين چائي بهترين دوست كليه است.
 
۲۰. آب سيب را با ابميوه‌گيري در منزل تهيه كنيد و فوراً آن را بنوشيد زيرا در اثر ماندن آنزيم‌هاي خود را از دست مي‌دهد.
 
۲۱. آب سيب براي زيبائي پوست استفاده زيادي دارد به‌خصوص براي از بين بردن چين و چروك پوست مؤثر است بدين منظور آب سيب را صبح و شب روي پوست گردن و صورت بماليد و ماساژ دهيد البته هميشه آب سيب تازه استفاده كنيد.
 
۲۲. استفاده ديگر از سيب براي لطافت پوست سيب پخته است سيب را بپزيد و سپس له كنيد و با شير مخلوط كنيد و اين مخلوط را به‌صورت نيمه‌گرم روي پوست بگذاريد و پس از چند دقيقه آن را برداريد.
 

ـ خواص سيب ترش:
۱. سيب ترش قابض است و حالت استفراغ و دل به‌هم‌خوردگي را از بين مي‌برد.
 
۲. سيب ترش را بپزيد درمان اسهال خوني است.
 
۳. آب سيب ترش مخلوط با انار براي تقويت معده و درمان اسهال و دل به‌هم‌خوردگي به‌كار مي‌رود
 
۴. رب سيب ترش علاج اسهال، استفراغ و درد و غم است.
 
۵. مرباي شكوفه سيب براي ضعف معده و ازدياد نيروي جنسي مفيد است.
 
۶. سيب ترش براي آنهائي‌كه مزاج گرم دارند بسيار مفيد است بالعكس آنهائي‌كه مزاج سرد دارند بايد سيب شيرين بخورند
 
۷. سيب در قديم معالج نقرس و بيماري‌هاي عصبي بوده است.

 
   مضرات

 
همانطور كه قبلا گفته شد سعي كنيد هميشه سيب را با پوست بخوريد زيرا مقدر زيادي پكتين در پوست سيب وجود دارد سيب‌هائي كه در بازارهاي داخل ايران يا آمريكا و كانادا به فروش مي‌رسد روي آن داراي يك لايه چربي براي حفاظت آن مي‌باشد بنابراين حتماً اين سيب‌ها را به دقت بشوئيد آنهائي‌كه داراي معده ضعيف هستند بايد سيب را بسيار نازك پوست بگيرند كه پكتين‌ها و ويتامين‌هاي آن از بين نرود.