متخصصان علوم تغذيه در يك تحقيق جديد خاطرنشان كردند كه تمشك آبي براي مقابله با چاقي موثر است.
اين متخصصان ميگويند خوردن تمشك آبي به دليل مقابله با رشد سلولهاي چربي ميتواند راهكاري موثر براي مقابله با چاقي باشد.
شواني موگ متخصص و فارغ التحصيل دانشگاه «تگزاس وومن» كه اين تحقيق را انجام داده در آزمايشات خود از بافتهاي كشت شده از موشها در آزمايشگاه استفاده كرده است.
به گزارش خبرگزاري يونايتدپرس، موگ روي «پليفنولهاي» موجود در اين ميوه مطالعه كرده و به خاصيت اين تركيب براي مقابله با محتوي چربي در بدن پي برده است.
تمشك آبي سرشار از نوعي تركيب به نام «آنتوسيانين» است كه عامل رنگ آبي اين ميوه است. اين تركيب، التهاب را كاهش ميدهد، از بدن در برابر سرطان محافظت ميكند و براي سلامت چشم، عروق سرخرگي و مغز نيز مفيد است.
ميوههايي كه مانند تمشك آبي رنگ آبي و قرمز پررنگ دارند سرشار از آنتي اكسيدان هستند كه خاصيت ضد پيري و ضد التهاب دارند. توت فرنگي، تمشك، تمشك آبي، انار و آلبالو همه در اين دسته از ميوهها قرار مي گيرند.
بنابراين گزارش، مصرف تمشك آبي ميتواند از بدن شما در برابر افزايش فشار خون محافظت كند. تمشك آبي حاوي تركيب زيست فعال آنتوسيانين تاثير ضد فشار خوني دارد. افرادي كه در هفته حداقل يك نوبت از اين ميوه ميخورند، ده درصد كمتر از سايرين دچار افزايش فشار خون ميشوند.
آنتوسيانينها متعلق به خانواده تركيبات زيست فعالي به نام فلاوونوئيدها هستند كه در اكثر انواع توتها و تمشكها، آب پرتقال خوني، انگور فرنگي سياه و تمشك آبي به وفور يافت ميشوند. انواع ديگري از فلاوونوئيدها در ساير ميوه، سبزيجات، دانهها و گياهان يافت ميشوند. اين تركيبات نقش مفيدي در كاهش خطر بروز بيماريهاي قلبي و عروقي دارند.