اگر اين روزها به شهرهاي جنوبي يا شمالي كشورمان سفر كنيد، حتماً از عطر گلهاي بهار نارنج سرمست خواهيد شد.
مناطق رويش يا كشت آن در مناطق شمالي و جنوبي ايران است.
بهار نارنج همان شكوفه درخت نارنج است كه در فصل بهار درخت را زينت داده، در پاييز و زمستان، جاي خود را به ميوه نارنج مي دهد. اين گل اگرچه در پخت مربا مورد استفاده قرار مي گيرد، ولي كاربرد اصلي آن به همان صورت گل خشك و به خصوص عرق در طب گياهي است.
براي مصرف دارويي، شكوفههاي بهار نارنج را صبح زود كه به حالت غنچه ي نشكفته است، مي چينند و سپس در محلي تاريك سريع خشك مي كنند تا تغيير رنگ ندهند.
اثرات درماني:
* مهم ترين خاصيت دارويي بهار نارنج تأثير آن روي سيستم عصبي بدن است. بهار نارنج آرامشبخش و ضدهيجانات دستگاه عصبي است و سردردهاي عصبي و ميگرني را كاهش مي دهد.
* بهارنارنج در تقويت معده بسيار مؤثر است و تپش نامنظم قلب، تشويش و اضطراب را از بين مي برد.
* براي كنترل تشنجها و حمله قلبي هم بهار نارنج را توصيه مي كنند.
* اگر مشكل كمخوابي يا بيخوابي داريد، حتماً پيش از خواب، مقداري عرق بهار نارنج يا چاي آن را بنوشيد.
* اشتها آور و ضد سرفه است.
چاي بهار نارنج
* براي درست كردن چاي بهار نارنج، كافي است، 10گرم از گل بهار نارنج را در دو ليوان آبجوش به مدت 20دقيقه بجوشانيد. سپس آن را صاف كرده و همراه با يك قاشق سوپخوري عسل ميل كنيد.
با خوردن اين چاي، خواب خوش و آرامي خواهيد داشت.