مواد لازم |
مقدار |
ميزان في |
آرد رژيمي ارد سفيد شكر مخمر روغن مايع آب |
150 گرم 50 گرم يك قاشق غذا خوري 3 گرم دو قاشق يك ليوان |
22.5 260 3.5 |
مجموع في |
286 |
ابتدا خمير پيراشكي را به شرح زير تهيه مي كنيم
آرد رژيمي و آرد سفيد و مخمر ( مي شود از جوش شيرين استفاده كرد ) و شكر ونمك را مخلوط كرده و نصف ليوان آب به آن اضافه مي كنيم ، خوب به هم زده و خمير را خوب ورز مي دهيم تا كاملا جا بيفتد . مقداري از اب ليوان را هنگام ورز دادن اضافه مي كنيم تا خمير مطلوب به دست آيد . روي خمير را يك پلاستيك يا پارچه مي كشيم و يك ساعت در كنار بخاري مي گذاريم تا كاملا ور بيايد .
طرز تهيه پيراشكي :
مواد لازم |
مقدار |
ميزان في |
لوبيا سبز هويج كدو بادمجان سبزي خورش فلفل سبز پياز نمك / فلفل / ادويه / دارچين روغن مايع |
30 گرم 20 گرم 20 گرم 20 گرم 10 گرم 10 گرم 50 گرم به مقدار كم دو قاشق |
20 56. 10 10 15 3 15 |
مجموع في |
79.5 |
تا خمير آماده مي شود ، لوبيا سبز ، هويج ، كدو ، بادمجان و فلفل سبز را ريز خرد كرده و آن را با كمي روغن تفت مي دهيم . سپس پياز داغ گرفته و با نمك و فلفل و دارچين و ادويه مخلوط كرده و بعد مواد پخته شده را به آن اضافه مي كنيم و مخلوط را مي گذاريم تا سرد شود . خمير را پس از آماده شدن به 20 قسمت تقسيم كرده و به اندازه يك تخم مرغ ريز گلوله كرده . وسط گلوله را سوراخ و يك قاشق از مخلوط آماده شده را داخل آن ريخته و سپس آن را مي بنديم . داخل ظرفي را چرب كرده و گلوله هاي خمير را درون ظرف چيده و در داخل فر بگذاريد پيراشكي بعد از 15 دقيقه آماده مي شود . ( اگر تمام گلوله هاي خمير شما به يك اندازه باشد هر گلوله همراه با مخلوطش داراي 18 في مي باشد )
سعي كنيد چونه هاي درست كرده را با ترازو وزن كنيد تا في همه آنها برابر شوند . في دو تا جدول را جمع كنيد ، بعد تقسيم برتعداد چانه ها كنيد تا ميزان في هر كدام به دست آيد . گلوله ها را از هم فاصله دهيد ، چون وقت پختن پف مي كند و به هم نزديك مي شود .