تهوع يكي از اختلالات گوارشي است كه مي تواند براي فرد آزاردهنده باشد، به خصوص وقتي كه هر روزه تكرار شود، مثل تهوع دوران بارداري
سلامت نيوز :تهوع يكي از اختلالات گوارشي است كه مي تواند براي فرد آزاردهنده باشد، به خصوص وقتي كه هر روزه تكرار شود، مثل تهوع دوران بارداري.
در اين مقاله 16 ماده مفيد را كه در رفع حالت تهوع و جلوگيري از آن موثرند، براي شما آورده ايم:
1- پودر سماق در درمان اختلالات گوارشي و مشكلات روده بزرگ، برطرف كردن حالت تهوع و بي اشتهايي موثر است.
2- گوجه فرنگي براي برطرف كردن تهوع صبحگاهي در زنان باردار مفيد است.
3- زنجبيل ميتواند باعث جلوگيري از تهوع ناشي از عمل جراحي و شيمي درماني و نيز تهوع دوران بارداري شود. مطالعات نشان مي دهد مصرف يك گرم پودر زنجبيل در جلوگيري از حالت تهوع بعد از عمل جراحي، به اندازه داروهاي آرامبخش موثر است.
4- هندوانه خواص بسياري دارد، از جمله ضد استفراغ و ضد تهوع، مخصوصا براي افرادي كه در تابستان دچار گرمازدگي مي شوند، نوشيدن آب هندوانه با كمي گلاب مي تواند مفيد باشد.
5- شاتوت يكي از انواع توت ها است. استفاده از جوشانده برگ هاي اين ميوه براي برطرف كردن حالت تهوع از قديم معمول بوده است.
6- نعناع، داراي خاصيت خنك كنندگي، رفع گرفتگي عضلات و مسكن درد مي باشد. پيشگيري از درد معده و روده ، ضد اسهال ، ضد تهوع ، ضد درد عادت ماهيانه و ضد سرفه از اثرات عصاره اين گياه ذكر شده است.
7- زرشك، منقبض كننده طحال بوده و اثر ضد تهوع دارد، اما استفاده مقدار زياد آن باعث اسهال و حتي فلج مركز تنفسي مي شود. مصرف زرشك به مقدار 2 گرم در طول روز و به مدت سه بار توصيه مي شود و مصرف بيش از اندازه آن مي تواند مشكلات زيادي ايجاد كند.
8- پونه براي مقابله با حالت تهوع و استفراغ، مشكلات و ناراحتي هاي گوارشي موثر است، به طوري كه از ترش كردن معده جلوگيري مي كند و براي هضم غذا و برطرف كردن سكسكه مفيد است.
9- آب ليمو خاصيت ضد تهوع دارد و در درمان اسهال و يبوست به كار مي رود.
10- آلبالو ، ضد عفوني كننده قوي روده ها است. به درمان كم خوني ، تصلب شرايين ، خستگي، ديابت، نارسايي كبد، آرتريت (درد و التهاب مفاصل) ، نقرس و حالت تهوع كمك مي كند.
گوجه فرنگي براي برطرف كردن تهوع صبحگاهي در زنان باردار مفيد است.
11- تمبرهندي مثل يك ملين عمل مي كند. اين ميوه، يك اشتها آور بوده و منبعي از آنتي اكسيدان ها نيز به حساب مي آيد. خوردنش به همراه غذا به هضم آن كمك مي كند. به علاوه براي كاهش تهوع مفيد است، بنابراين اضافه كردن آن به غذا به خصوص در وعده غذايي افرادي كه مشكل گوارشي دارند، توصيه مي شود.
12- دارچين , در طب سنتي چين از دارچين براي درمان سرماخوردگي، تهوع، اسهال و دردهاي عادت ماهانه استفاده مي شود.
13- دم كرده پوست پرتقال اشتها را افزايش مي دهد. باعث تقويت سيستم هاضمه شده و نفخ و حالت تهوع را از بين مي برد. سيستم گردش خون را بهبود مي بخشد. براي تهيه اين دم كرده، حدود يك قاشق غذاخوري پوست خرد شده پرتقال را درون آب جوش بريزيد و پس از 10 تا 15 دقيقه آن را ميل كنيد.
14- رب انار براي بهبود كم اشتهايي ، تهوع ، ضعف عمومي ، تصفيه خون و ميگرن بسيار مفيد است.
15- ميوه سنجد از نظر طب سنتي، طبيعت سرد و خشك دارد و ضد تهوع و صفرا بر است.
16- ويتامين B6 از جمله ويتامين هاي محلول در آب است كه در رفع تهوع موثر است. اين ويتامين در مواد غذايي زير وجود دارد: گردو، بادام زميني، لوبيا سفيد، نخودفرنگي، سويا، اسفناج، گوجه فرنگي، ذرت، گندم كامل، سبوس گندم، جگر، قلوه، گوشت گاو، ميگو، بوقلمون، تخم مرغ ، شير، انگور، طالبي، آناناس، سيب، پرتقال، گلابي و هلو.
مسموميت با 5 ماده كه موجب تهوع مي شود
1- مصرف سه گرم زعفران در ماه براي هر فرد مناسب است و استفاده بيش از پنج گرم زعفران در يك وعده غذايي، عوارضي همچون سرگيجه، كاهش تعداد ضربان قلب و احساس تهوع در پي دارد. همچنين، اين ميزان زعفران در دوران بارداري احتمال سقط جنين را افزايش مي دهد.
2- پروتئين موجود در تخم مرغ مي تواند در برخي افراد ايجاد حساسيت كرده و منجر به بروز علائم آلرژي غذايي شود. سردرد، كهير، خارش پوست، حالت تهوع و استفراغ و درد معده از علائم شايع آلرژي به تخم مرغ است.
3- اگر ظروف مسي با لايه اي از يك فلز ديگر مثل قلع يا فولاد ضدزنگ يا نيكل پوشانده شوند، از ورود مس به غذا جلوگيري مي شود و از عوارض افزايش غلظت مس در خون مثل تهوع، استفراغ واسهال كاسته خواهد شد.
4- خاصيت چاي سبز بسيار بيشتر از عوارض جانبي آن است. از آن جايي كه چاي سبز نيز حاوي كافئين است، مصرف زياد آن بدخلقي، بي خوابي، تپش قلب و سرگيجه، حالت تهوع، اسهال، سردرد و بي اشتهايي ايجاد مي كند.
5- رازيانه، نوعي گياه دارويي است كه مصارف مختلفي دارد. تمام بخش هاي مختلف اين گياه يعني دانه، برگ و ريشه آن خوراكي است، ولي روغن حاصل از دانه هاي رازيانه، سمي بوده و حتي مصرف كم آن، مي تواند منجر به ايجاد دانه هاي پوستي، مشكلات تنفسي و حالت تهوع گردد.
دارويي براي رفع تهوع
زنجبيل 25 گرم
هل 50 گرم
نمك 5 گرم
طرز تهيه و مقدار مصرف :
يك قاشق غذا خوري از مخلوط فوق را كه قبلا كوبيده شده باشد، در يك ليوان آب جوش ريخته، مدت نيم ساعت بگذاريد تا دم بكشد. سپس آن را صاف كرده و روزي دو تا سه بار، هر بار يك فنجان، نيم ساعت بعد از غذا ميل كنيد.