پنج‌شنبه 02 مي 2024 - 13 ارديبهشت 1403
چاي سفيد و خواص آن
چاي سفيد و خواص آن
چهار‌شنبه 18 اسفند 1389 - چای سفید شبیه چای سبز می باشد. فرایند تولید و تخمیر چای سفید کمتر از چای سبز می باشد، اما تغییر مزه هر دو تقریبا یکی است. چای سبز بیشتر مزه علف و چمن می دهد، ولی چای سفید فاقد این طعم می باشد. طعم چای سفید کم و مقداری شیرین می باشد.

چاي سفيد شبيه چاي سبز مي باشد. فرايند توليد و تخمير چاي سفيد كمتر از چاي سبز مي باشد، اما تغيير مزه هر دو تقريبا يكي است. چاي سبز بيشتر مزه علف و چمن مي دهد، ولي چاي سفيد فاقد اين طعم مي باشد. طعم چاي سفيد كم و مقداري شيرين مي باشد.

انواع مختلف چاي سفيد

- گل صد توماني سفيد ( white peony)

- ماه طلايي (golden moon)

- سوزن نقره اي (silver needle)

- ابر سفيد (white cloud)


تفاوت انواع چاي

آيا يك برگ چاي وقتي در فنجان ريخته مي شود، رنگش تغيير مي كند و به سياه، سبز و يا رنگ هاي ديگر در مي آيد؟ يا رنگ چاي، بر اساس تغييراتي است كه قبل از چيدن برگ ها به وجود مي آيد؟

چاي سياه، رنگش تيره و داراي طعم زيادي مي باشد. چاي سياه محصول فرايند تخمير پيچيده اي مي باشد.

برگ هاي چاي سبز اصلا تخمير نمي شوند. آن ها در هواي گرم، خشك مي شوند و بعد به سرعت آن ها را بخار مي دهند.

چاي اولانگ (Oolong tea) را كمي تخمير مي كنند تا به رنگ قرمز درآيد و طعم گل بدهد.

چاي سفيد، از برگ هاي چاي رسيده به دست مي آيد. وقتي غنچه چاي هنوز باز نشده است، آن را مي چينند و قبل از اين كه برگ هاي چاي خشك شوند، آنها را بخار مي دهند. به اين دليل نام سفيد را بر آن گذاشته اند كه غنچه هاي چاي، كرك هايي دارد و هنگامي كه چاي خشك مي شود، اين كرك ها به رنگ سفيد در مي آيند.

غنچه ها انواع مختلف چاي سفيد را مي سازند. به عنوان مثال چاي گل صد توماني، شامل يك غنچه در هر دو برگ چاي است.


فوايد چاي سفيد

چاي سفيد داراي طعم خوبي است و اين خود دليلي است براي نوشيدن هر روزه آن.

از جمله فوايد آن عبارتند از : كاهش قند خون و مشكلات قلبي و سكته، افزايش دهنده انرژي و كاهش دهنده استرس، از بين برنده سرطان معده ، سرطان روده بزرگ و سرطان پروستات.

چاي سفيد داراي مقدار زيادي كاتشين (پلي فنول) است. كاتشين باعث كاهش بيماري هاي قلبي عروقي، سرطان ها ، سكته ها، ديابت و خطرات حاصل از اشعه ماوراي بنفش بر پوست مي گردد.


برقراري تعادل مايعات بدن

تحقيقات اخير حاكي از آن است كه، كافئين به عنوان يك ادرارآور عمل مي كند و موجب كاهش فشار خون مي گردد. كافئين موجود در چاي سفيد، كمتر از انواع ديگر چاي است. پس مي تواند، تعادل مايعات بدن را برقرار كند. كافئين موجود در چاي سفيد، 15 ميلي گرم در هر واحد است، ولي چاي سياه داراي 40 ميلي گرم كافئين در هر واحد و چاي سبز داراي 20 ميلي گرم كافئين در هر واحد است.

ضد سرطان

چاي سفيد داراي مقدار زيادي پلي فنول (آنتي اكسيدان قوي) مي باشد. به همين خاطر اين نوع چاي، بيشتر از چاي هاي ديگر خاصيت ضد سرطاني دارد.

ضد ويروس، باكتري و قارچ

چاي سفيد به تقويت سيستم ايمني بدن كمك مي كند. با ويروس ها و عفونت هاي باكتريايي مي جنگد. همچنين داراي خاصيت ضد قارچ مي باشد. نوشيدن چاي سفيد در زمستان، ايمني بدن را بالا برده و از سرماخوردگي ها و عفونت ها جلوگيري مي كند.

سلامت پوست

چاي سفيد از آفتاب سوختگي جلوگيري مي كند. عملكرد سلول هاي پوست را بالا برده و از تخريب پوست در مقابل نور ماوراي بنفش محاظت مي كند. همچنين، پوست را جوان مي سازد. چاي سفيد داراي مقدار زيادي آنتي اكسيدان مي باشد. آنتي اكسيدان ها در برابر آسيب راديكال هاي آزاد، از بدن محافظت مي كنند. راديكال هاي آزاد موجب پير شدن و تخريب سلول هاي پوستي مي شوند.

سلامت دهان و دندان

چاي سفيد داراي فلورايد زيادي مي باشد و جلوي خرابي هاي دندان و از همه مهمتر جلوي رشد پلاك هاي دنداني را نيز مي گيرد. دهان را خوشبو مي كند.

سلامت استخوان

كساني كه چاي سفيد مي نوشند، تراكم استخواني بالاتري دارند. يكي ديگر از فوايد چاي سفيد، جلوگيري از شكستگي هاي استخواني و درمان آرتريت (ورم مفاصل) مي باشد.

كاهش وزن

چاي سفيد فاقد كالري مي باشد. چاي سفيد، جلوي رشد سلول هاي جديد چربي را در بدن مي گيرد و موجب تحريك آنزيم تجزيه كننده چربي (ليپوليز) مي گردد. ليپويز باعث شكستن چربي هاي ذخيره اي در بدن و فرستادن آن ها به جريان خون مي شود. اگر آنزيم ليپوليز نباشد، چربي تبديل به كتون مي گردد كه محتوي مقدار زيادي انرژي مي باشد.

كاهش كلسترول

چاي سفيد به خاطر دارا بودن كاتشين، باعث كاهش كلسترول مي شود. اين چاي كلسترول خوب را افزايش و كلسترول بد را كاهش مي دهد. تحقيقات نشان داده افرادي كه روزانه 2 فنجان يا بيشتر چاي سفيد مي نوشند، 50 درصد كمتر به بيماري هاي قلبي دچار مي شوند.

ضد استرس

چاي سفيد، استرس را كم كرده و فرد را آرام مي كند.

چاي سفيد را چگونه بايد دم كرد؟

آب را بجوشانيد و در قوري بريزيد. سپس صبر كنيد تا آب جوشيده، خنك شود (مدت 30 ثانيه تا يك دقيقه). سپس به ازاي هر يك نفر، يك قاشق چايخوري چاي سفيد را در قوري بريزيد. حدود 5 دقيقه بگذاريد صبر كنيد تا چاي در قوري بماند و دم بكشد. سپس چاي را نوش جان كنيد.

هر چه زمان ماندن چاي در آب جوشيده طولاني تر شود، بهتر دم مي كشد.