سلامت نيوز: مشاور مدير كل نظارت بر مواد غذايي در وزارت بهداشت با بيان اينكه «پروبيوتيكها خواص سلامت بخش براي ميزبان دارند» گفت:« علاوه بر مواد لبني كه در ايران باكتريهاي پروبيوتيك به آن اضافه شده است، ميتوان به مواد غذايي چون نوشيدنيها،غلات، نان، كيك، ماكاروني، انواع فرآوردههاي ذرت، سويا، انواع آب ميوهها، اسنكها و تنقلات از جمله پفك نيز پروبيوتيكها را اضافه كرد.»
دكتر مرتضويان فارساني در گفتگو با خبرنگار سلامت نيوز، اظهار داشت:« پروبيوتيك ها باكتري هايي هستند كه در بدن موجودات زنده از جمله انسان، دام، ماهيها و پرندگان زندگي ميكنند و باكتريهايي هستند كه محل اصلي زندگي آن ها در روده موجودات زنده و از جمله انسان است و خواص سلامت بخش براي ميزبان دارند.»
اين عضو هيئت مديره انجمن پروبيوتيك ايران ادامه داد:« پروبيوتيك ها مانع از افزايش باكتريهاي مضر در بدن كه موجب بيماري شده و تركيبات سمي دارند، ميشوند و موجب نشاط و سلامتي و كاهش بيماريهاي سخت از جمله بيماريهاي عفوني و نيز افزايش طول عمر در ميزبان خود ميشوند.»
اين نماينده رئيس سازمان استاندارد در كميتههاي ملي گفت:«رويكردي كه ايجاد شد اين بود كه اين باكتريهاي مفيد بوسيله غذا به بدن انسان رسانده شوند تا تعدادشان در بدن زياد شود و سلامتي پايه بيشتر شود و از جمله فرآوردههاي غذايي كه اين باكتريها را به آن ها اضافه كردهاند لبنيات بوده است.»
اين عضو هيات مديره انجمن غذا و تغذيه و حامي سلامت ايران تصريح كرد:« از فرآوردههاي غذايي كه در ايران اين باكتريها را به آن اضافه شدند ميتوان به ماست، پنير، بستني، شيرخشك لبني اشاره كرد كه در كشورهاي ديگر انواع نوشيدنيها،غلات، نان، كيك، ماكاروني،انواع فرآوردههاي ذرت، سويا، انواع آب ميوهها، اسنكها و تنقلات از جمله پفك را ميتوان نام برد كه با پروبيوتيك ها غني شدهاند.»
وي تاكيد كرد:« ماست پروبيوتيك از پرطرفدارترين فرآوردهها در دنيا محسوب ميشود و علت اينكه فرآوردههاي لبني براي افزودن پروبيوتيك ها مناسبتر هستند اين است كه اولا محصولاتي كه پروبيوتيك بايد به آن ها اضافه شود بايد خودشان پايه سلامت بخش داشته باشند و لبنيات به طور طبيعي خود سلامت بخش هستند و ديگر اينكه طيف وسيعي از مردم آن را به صورت مستمر مصرف كنند و جزء رژيم بلند مدت آنها باشد كه لبنيات و از جمله ماست اين شرايط را دارند و به همين دليل اولين انتخاب براي افزودن پروبيوتيكها بودند.»
اين عضو هيات علمي دانشكده تغذيه و صنايع غذايي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي خاطر نشان كرد:«تنقلات از جمله پفك اگر درست فرمول بندي شوند و از رنگهاي مصنوعي در تركيبات آنها استفاده نشود نه تنها مفيد هستند بلكه ميتوانند خواص دارويي هم داشته باشند و يك جريان بزرگي در دنيا در زمينه پروبيوتيك ها ايجاد شده كه حتي تبديل به يك تجارت شده است.»