جمعه 29 مارچ 2024 - 10 فروردين 1403
مصرف زياد پنير خطرناك است
مصرف زياد پنير خطرناك است
يكشنبه 01 اسفند 1389 - متخصصان علوم پزشکی در اروپا هشدار دادند که مصرف زیاد پنیر خطر ابتلا به سرطان مثانه را تشدید می‌کند.

متخصصان علوم پزشكي در اروپا هشدار دادند كه مصرف زياد پنير خطر ابتلا به سرطان مثانه را تشديد مي‌كند.

به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، اين متخصصان هشدار دادند در افرادي كه روزانه بيش از 53 گرم پنير مي‌خورند خطر ابتلا به سرطان مثانه بيش از 50 درصد افزايش پيدا مي‌كند. 53 گرم پنير تقريبا به اندازه يك تكه كوچك شكلات است.

مجله اروپايي سرطان در اين باره گزارش داد كه در عين حال خوردن كمتر از اين مقدار پنير در روز هيچ خطري براي سلامت مثانه ندارد.

به گزارش روزنامه ديلي ميل چاپ انگليس، اين متخصصان در آزمايشات خود چگونگي تاثير رژيم غذايي چرب روي احتمال ابتلا به سرطان مثانه را در 586 داوطلب سالم و مبتلا به سرطان مثانه بررسي كرده به نتايج فوق دست يافتند.

اين يافته حاصل مطالعات گروهي از پزشكان و متخصصان دانماركي و بلژيكي است.

آمارها نشان مي‌دهد كه سالانه حدود 10 هزار نفر تنها در انگليس قرباني سرطان مثانه مي‌شوند و احتمال ابتلا به اين سرطان در افراد سيگاري چهار برابر بيشتر از افراد غيرسيگاري است.

بنا بر اين گزارش، سرطان مثانه دومين سرطان شايع دستگاه ادراري است كه از كل سرطان‌هاي موجود، حدود هفت درصد از سرطان‌هاي مردان و همچنين دو درصد از سرطان‌هاي زنان را تشكيل مي‌دهد. همچنين 65 سالگي سن متوسط ابتلا به اين نوع سرطان است.

پزشكان مي‌گويند افرادي كه شغلشان به عنوان مثال در ارتباط با صنايع چرم است يا كارگراني كه با موادي مثل رنگ، بنزين، مواد چاپ و مواد شيميايي سر و كار دارند، بيشتر در معرض خطر ابتلا به اين سرطان قرار دارند. يكي ديگر از علل ايجاد سرطان مثانه استفاده از داروهايي مانند سيكلوفسفاميد و شيرين كننده‌هاي مصنوعي است. عفونت و سنگ مثانه نيز خطر بدخيمي مثانه را افزايش مي‌دهند. بعلاوه سيگار عامل 50 درصد تشكيل تومورهاي مثانه است.[شيوع سرطان مثانه در ايران بيش از ميانگين جهاني است]

شايع‌ترين علائم سرطان مثانه وجود خون در ادرار است كه در اكثر موارد ديده مي‌شود. همچنين درد مشترك در پهلو و درد استخواني از ساير علايم اين بيماري است.

متخصصان مي‌گويند چربي‌هاي اشباع شده مثل گوشت و لبنيات احتمال بروز اين سرطان را تشديد كرده اما در عوض چربي‌هاي سالم مثل روغن زيتون نقش حفاظت كننده در برابر اين بيماري دارند.