از روغن زيتون براي سرخ كردن استفاده نكنيد
يك متخصص تغذيه نسبت به استفاده از روغن زيتون براي سرخ كردن مواد غذايي هشدار داد.
دكتر احمدرضا درستي متخصص تغذيه در گفتوگو با ايسنا، گفت: متاسفانه مشاهده ميشود افراد بسياري براي سرخ كردن مواد غذايي بويژه موادي كه جذب روغن بالايي دارند، از جمله بادمجان و كدو از روغن زيتون استفاده ميكنند. اين در حالي است كه اين روغن هنگام سرخ كردن مواد به درجهاي از دود ميرسد كه ساختار روغن به هم ريخته، تركيبات جديدي كه براي سلامت بدن خطر داشته، سرطان زا و سمي هستند را تشكيل ميدهد.
وي با بيان اينكه درجه دود روغنهاي سرخ كردني بالاتر بوده و گرماي بيشتري نسبت به روغن زيتون تحمل ميكنند، افزود: البته روغن زيتون را ميتوان براي طبخ غذاهايي كه نياز به حرارت طولاني ندارند، مانند طبخ نيمرو استفاده كرد.
اين متخصص تغذيه توصيه كرد: در انتخاب روغن سرخ كردني به نوشتههاي روي جعبه و ميزان تحمل حرارت روغن دقت شود. همچنين نبايد تعداد دفعات استفاده از روغن سرخ كردني بيشتر از 2 تا 3 بار باشد. ضمن اين كه توصيه بر اين است كه روغنهاي يك بار استفاده شده نبايد به مدت طولاني نگهداري شوند چرا كه مصرف اين روغنها بسيار خطرناك و بيماري زاست.