نارنج، ميوه اي از گروه مركبات است. آب نارنج ترش، مطبوع و سرشار از ويتامين C است.
نارنج از جمله ميوه هايي است كه براي اعصاب، دفع سنگ كليه و مثانه، گلودرد و فشار خون بسيار مفيد است.
خواص نارنج عبارتند از :
- نارنج هضم غذا را آسان مي كند.
- خوردن نارنج با شكر در رفع يبوست موثر است.
- براي درمان گلودرد و فشار خون بايستي نصف ليوان آب نارنج را با يك قاشق عسل مخلوط كرده و بعد از غذا ميل نماييد.
- اثر ضدعفونى كننده و ميكروب كشى دارد.
- ضماد پخته ميوه نارنج كه پوست و هسته هم داشته باشد، براي جرب، خارش، جوش هاى پوستي و نرم كردن پوست بدن و موى سر مفيد است.
بهار نارنج :
شكوفه نارنج را بهار نارنج مي گويند كه اثرات زير را دارد:
- درمان بى خوابى هاى عصبى است، ولى زياده روى در خوردن و بوييدن آن بى خوابى ايجاد مى نمايد.
- براي دفع سنگ كليه و مثانه بايستي عرق بهار نارنج را با ساقه كرفس مخلوط كرده و ميل كنيد.
- بهار نارنج ضد تشنج بوده و سكسكه را بهبود مي دهد.
- عرق بهار نارنج اعصاب را تقويت مي كند و درمان بي خوابي است .
- براى رفع قولنج و تقويت اشتها مفيد است.
- آروغ و سوزش هاضمه را تسكين مى دهد.
- بوييدن بهار نارنج براي بهبود سرماخوردگي موثر است.
- مرباي بهار نارنج تقويت كننده ي معده است.
- عرق بهار نارنج براي زدودن غم و افسردگي مفيد است.
پوست ميوه نارنج :
- پوست نارنج نشاط آور و تقويت كننده قلب و معده است.
- اگر ده گرم پوست نارنج خشك شده را بكوبيد و با آب بخوريد، از استفراغ و تهوع جلوگيرى مى كند و انگل هاى معده و روده را از بين مى برد.
- ضماد آن با سركه روى شقيقه از سردرد جلوگيرى مى نمايد.
برگ نارنج:
- برگ نارنج آرام بخش، ضد تشنج و هضم كننده غذا است.
- بي خوابي و ميگرن را معالجه مي كند.
- دم كرده برگ نارنج تشنج را از بين مي برد.
* تذكر:
- زياده روى در خوردن نارنج كبد را ضعيف مى كند، مخصوصا اگر ناشتا خورده شود.
- عرق بهار نارنج زود فاسد مى شود و كپك مى زند. لذا بايستى هميشه آن را تازه تهيه كرد و در شيشه هاى تيره رنگ نگه داشت.