طرز تهيه اسفناج پلوي هندي
دوشنبه 27 دي 1389 - اسفناج پلو با ادويههاي معطر و بادام هندي، از جمله پلوهاي مخلوط خوشمزه كشور هندوستان است؛ به خصوص اين كه با طعم كاري سرو شود.
مواد لازم براي 4 نفر:
روغن آفتابگردان 2 قاشق سوپخوري
كره 1 قاشق سوپخوري
پياز 1 عدد ( ريز خرد شود )
سير 2 حبه ( له شود )
گوجه فرنگي 3 عدد ( پوست كنده و خرد شود )
برنج 250 گرم ( يك و نيم پيمانه )
پودر تخم گشنيز 1 قاشق چايخوري
پودر زيره 1 قاشق چايخوري
هويج 2 عدد ( درشت رنده شود )
آب 3 پيمانه
برگ ريز اسفناج 175 گرم
بادام هندي خام 50 گرم ( نصف پيمانه )
نمك و فلفل سياه به ميزان لازم
طرز تهيه:
1 – قابلمه متوسطي آماده كرده و روغن و كره را در آن بريزيد و روي شعله اجاق گاز قرار دهيد. سپس پياز خردشده را به آن اضافه كنيد و 6 تا 7 دقيقه حرارت دهيد تا پياز نرم شود. حالا سير و گوجهفرنگي را افزوده و حدود 3 دقيقه ديگر حرارت دهيد.
2 – برنجي كه از دو ساعت پيش خيس كرده بوديد را داخل سبدي، آبكشي كنيد و به مواد فوق در قابلمه اضافه كنيد. پودر تخم گشنيز و پودر زيره را نيز به برنج بيفزاييد و اين مخلوط برنجي را به مدت يك دقيقه، روي شعله اجاق گاز حرارت دهيد.
پس از آن، هويج و آب را اضافه كرده و با كمي نمك و پودر فلفل سياه مزهدار كنيد. در قابمله را بگذاريد و برنج را به مدت يك ساعت حرارت دهيد.
3 – پس از گذشت اين مدت، برگهاي اسفناج را به همراه بادام هندي روي برنج بريزيد و دمكني را روي در قابلمه قرار دهيد و نيم ساعت ديگر حرارت دهيد تا اسفناج نيز به همراه برنج بپزد.
4 – در پايان، هنگام كشيدن غذا، ابتدا مواد را با هم مخلوط كرده و سپس در ديس مورد نظر بكشيد.
* نكته:
اگر اسفناجهاي خريداريشده، برگهاي درشت دارند، آنها را درشت خرد كنيد.
روغن آفتابگردان 2 قاشق سوپخوري
كره 1 قاشق سوپخوري
پياز 1 عدد ( ريز خرد شود )
سير 2 حبه ( له شود )
گوجه فرنگي 3 عدد ( پوست كنده و خرد شود )
برنج 250 گرم ( يك و نيم پيمانه )
پودر تخم گشنيز 1 قاشق چايخوري
پودر زيره 1 قاشق چايخوري
هويج 2 عدد ( درشت رنده شود )
آب 3 پيمانه
برگ ريز اسفناج 175 گرم
بادام هندي خام 50 گرم ( نصف پيمانه )
نمك و فلفل سياه به ميزان لازم
طرز تهيه:
1 – قابلمه متوسطي آماده كرده و روغن و كره را در آن بريزيد و روي شعله اجاق گاز قرار دهيد. سپس پياز خردشده را به آن اضافه كنيد و 6 تا 7 دقيقه حرارت دهيد تا پياز نرم شود. حالا سير و گوجهفرنگي را افزوده و حدود 3 دقيقه ديگر حرارت دهيد.
2 – برنجي كه از دو ساعت پيش خيس كرده بوديد را داخل سبدي، آبكشي كنيد و به مواد فوق در قابلمه اضافه كنيد. پودر تخم گشنيز و پودر زيره را نيز به برنج بيفزاييد و اين مخلوط برنجي را به مدت يك دقيقه، روي شعله اجاق گاز حرارت دهيد.
پس از آن، هويج و آب را اضافه كرده و با كمي نمك و پودر فلفل سياه مزهدار كنيد. در قابمله را بگذاريد و برنج را به مدت يك ساعت حرارت دهيد.
3 – پس از گذشت اين مدت، برگهاي اسفناج را به همراه بادام هندي روي برنج بريزيد و دمكني را روي در قابلمه قرار دهيد و نيم ساعت ديگر حرارت دهيد تا اسفناج نيز به همراه برنج بپزد.
4 – در پايان، هنگام كشيدن غذا، ابتدا مواد را با هم مخلوط كرده و سپس در ديس مورد نظر بكشيد.
* نكته:
اگر اسفناجهاي خريداريشده، برگهاي درشت دارند، آنها را درشت خرد كنيد.