كدو حلوايي از سبزي هاي فصل پاييز و زمستان است.
كدو حلوايي يكي از منابع مواد مغذي حيات بخش در طبيعت است و در عين حال براي حفظ زيبايي نيز بسيار مفيد است.
اين سبزي سرشار از خواص آنتي اكسيداني است كه سلامت بدن را تقويت ميكند، در حفاظت از پوست موثر است و خاصيت بيماريزدايي نيز دارد.
متخصصان پوست تاكيد ميكنند كه كدو حلوايي در زمينه مراقبت از پوست، قدرتمند و بينظير است.
اين گياه خوراكي حاوي ويتامين A است كه به توليد سلولهاي پوستي جديد و نرم و جوانتر شدن پوست كمك ميكند.
كدو حلوايي به دليل داشتن مقادير بالاي كاروتنوئيد، 30 درصد از بروز تمام انواع سرطانها پيشگيري ميكند.
علاوه بر اين كدو حلوايي به دليل دارا بودن مقادير زياد بتاكاروتن (پيش ساز ويتامين A) كه در ميوهها و سبزيهاي نارنجي رنگ مثل هويج به وفور يافت ميشود، از پوست در برابر تشعشعات ماوراي بنفش خورشيد محافظت ميكند و مصرف عصاره آن به طور روزانه حتي تاثير محافظتي كرم ضد آفتاب را افزايش ميدهد.
استفاده ازعصاره كدو حلوايي بر روي پوست، از آن در برابر ديگر عوامل مخرب محيطي مثل آلودگي هوا، استرس و دود سيگار محافظت ميكند.
تخمههاي كدو حلوايي به دليل اين كه سرشار از عنصر روي و اسيدهاي چرب امگا ـ 3 هستند، مهارت و توان مغز را بالا برده و به شما كمك ميكنند بهتر و سريعتر فكر كنيد و در عين حال سبب تقويت تراكم استخوانهاي بدن ميشوند.
اسيدهاي چرب موجود در اين محصول جاليزي همچنين در از بين بردن چين و چروكهاي پوست موثرند.
كدو حلوايي علاوه بر اينها سرشار از ويتامين C است.
همچنين كارشناسان ميگويند: اگر به هنگام پخت و پز اندكي از روغن تخم كدو استفاده كنيد، در تقويت بهداشت دهان و دندان شما و پيشگيري از پوسيدگي دندانها بسيار موثر است.
عمر طولاني با خوردن كدو حلوايي
گروهي از متخصصان تغذيه در آمريكا ادعا كردهاند، كساني كه علاقه به خوردن كدو حلوايي دارند، عمرشان طولانيتر ميشود.
اين متخصصان ميگويند: به نظر ميرسد ماده آلفا ـ كاروتن موجود در كدو حلوايي يكي از مواد طبيعي است كه اين نقش مفيد و مهم را ايفا ميكند. آلفا ـ كاروتن در بسياري از ميوههايي كه به رنگ زرد پرتقالي هستند، وجود دارد و در حفظ سلامت بدن بسيار مهم است.
علاوه بر اين، ماده ديگري به نام بيت ـ كاروتن هم در كدو حلوايي وجود دارد كه زير مجموعه بتاكاروتن است و مزاياي بسيار زيادي براي سلامتي بدن به ويژه خاصيت ضد سرطاني دارد. اين مواد با يكديگر بدن را سالمتر و شادابتر نگه ميدارند و بر طول عمر انسان ميافزايند.
كدو حلوايي در طب سنتي
كدو حلوايي يرقان (زردي) را برطرف ميكند، ادرارآور و تببر است.
كدو حلوايي، سينه را نرم و اخلاط و سرفه را آسان ميكند.
اگر كدو حلوايي را بپزيد و به صورت تان بماليد و نيم ساعت صبر كنيد، رنگ چهره باز مي شود و صورت را براق و زيبا ميكند.
برخي متخصصان طب سنتي بر اين باورند خوردن كدو، غم و اندوه را از انسان دور مي نمايد و نشاط و شادابي را جايگزين آن ميكند.
خوردن كدو با عدس، رقت و نرمي قلب ميآورد.
كدو براي درمان قولنج مفيد است و خوردن آن مغز را تقويت ميكند.
همچنين خوردن كدو باعث تجديد قواي جسمي و روحي بدن و موجب استحكام بافتهاي بدن ميشود.
كدو باعث خوابي راحت مي شود. لذا كساني كه دچار كمخوابي هستند، كدو براي درمان كمخوابي آنها موثر است.
كدو طبيعتي سرد دارد و صفرا را تسكين ميدهد.
تخم كدو ضد انگل است، بنابراين مصرف 75 تا 100 گرم تخم كدو براي افراد بزرگسال و 37 تا 50 گرم براي كودكان توصيه شده است.
روغن تخم كدو براي تسكين درد هموروئيد (بواسير) بسيار مفيد است.
ابنسينا، پزشك مشهور اسلامي، كدو را براي رفع سردرد، بيخوابي و خستگي اعصاب تجويز ميكرد.
كمپوت كدو مخلوط با سيب، غذاي ملين خوبي است و براي رفع يبوست تاثير زيادي دارد.
چون كدو به آساني پخته ميشود، غذايي فوقالعاده مفيد براي معدههاي ضعيف است.
كدوي پخته را به بچهها، پيرمردان و به كساني كه دچار بيماري عفوني شدهاند و دوره نقاهت را ميگذرانند، بخورانيد.