شنبه 23 نوامبر 2024 - 03 آذر 1403
ظروف تفلون براي سلامتي مضرند يا نه؟
ظروف تفلون براي سلامتي مضرند يا نه؟
سه‌شنبه 21 دي 1389 - امروزه استفاده از ظروف تفلون يا نچسب بسيار معمول شده است و تقريبا همه ما از اين ظروف براي آشپزي استفاده مي‌كنيم، بدون آن كه بدانيم استفاده ي نادرست از اين ظروف ممكن است خطراتي براي سلامتي ما داشته باشد.

امروزه استفاده از ظروف تفلون يا نچسب بسيار معمول شده است و تقريبا همه ما از اين ظروف براي آشپزي استفاده مي‌كنيم، بدون آن كه بدانيم استفاده ي نادرست از اين ظروف ممكن است خطراتي براي سلامتي ما داشته باشد.

چگونه اين ظروف، نچسب مي شوند؟

ظروف تفلون يا نچسب در واقع همان ظروف آلومينيوم يا استيل هستند كه با ماده خاصي به نام پلي تترا فلوئورواتيلن (Polytetrafluoroethylene) كه به اختصار (PTFE) ناميده مي‌شود، پوشيده مي‌شوند. اين ماده سبب مي‌شود كه مواد غذايي به ظرف نچسبند، به همين دليل به آنها ظروف نچسب مي‌گويند.

موادي كه براي ساخت ظروف تفلون به كار مي‌روند، متفاوت هستند و ضخامت مواد نچسب آنها نيز فرق دارد. مواد نچسبي كه كيفيت بالايي دارند، داراي پودر سراميك يا مخلوط تيتانيوم هستند كه بر سختي و مقاومت اين مواد مي‌افزايد و به راحتي ساييده و خراشيده نمي‌شود.

مزاياي تفلون ها چيست؟

از مزاياي آنها اين است ‌كه بر خلاف ظروف ديگر كه براي نچسبيدن غذا به روغن نياز دارند، در اين ظروف غذا به ظرف نمي‌چسبد و تميز كردن آن نيز راحت ‌تر است.

مضرات تفلون ها چيست ؟

- اين ظروف به آساني حرارت را عبور نمي‌دهند.

- به مرور زمان مواد نچسب آنها از بين مي‌روند و اين مواد شيميايي به آرامي وارد غذا مي‌شوند كه اثرات نامطلوبي بر سلامت انسان دارند.

- وقتي كه تحت حرارت بالا قرار بگيرند، مواد نچسب آنها تجزيه شده و وارد غذا مي‌شوند. اين مواد سمي هستند و سلامت انسان را تهديد مي‌كنند.

تحقيقات نشان داده كه اين سم نه تنها براي انسان، بلكه براي پرندگان نيز بسيار خطرناك است. البته مواد نچسب اين ظروف در حرارت ملايم (حرارت كمتر از240 درجه سانتي گراد) تجزيه نمي‌شوند.

براي آن كه ظروف تفلون خطري براي سلامتي تان نداشته باشد ، بايد ...

1- هنگام استفاده از اين ظروف دقت كنيد تا خراشيده نشوند ، زيرا در اثر همين خراش‌ها و آسيب‌ها، مواد شيميايي مضر وارد غذا مي‌شوند. هنگام شستشو نيز براي جلوگيري از ايجاد  خراش سعي كنيد كه آنها را با مواد شوينده قوي و اسكاج‌هاي زبر نشوييد.

2- هنگام آشپزي با ظروف تفلون، از حرارت ملايم استفاده كنيد و اگر نياز به حرارت بالا داريد، بهتراست از ظروف لعابي استفاده كنيد.

3- زماني كه اين ظروف خراب شدند، يا آنها را توسط مراكز معتبر بازسازي كنيد يا ديگر از آنها استفاده نكنيد.

4- حتما از ظروف تفلون استاندارد و مرغوب استفاده كنيد ، زيرا اين ظروف مراحل مختلف آزمايش‌هاي كنترل كيفيت و استاندارد را با موفقيت پشت سرگذاشته‌اند.