از پياز به عنوان يك داروي ضدعفوني كننده استفاده ميشود.
ماليدن آب پياز به صورت از ايجاد لكهها جلوگيري ميكند. و از مخلوط آب پياز و عسل ميتوان به عنوان يك كرم ضد چروك استفاده كرد.
پياز سرشار از ويتامين C، كلسيم، منيزيم، فسفر، پتاسيم، سديم، گوگرد و اسيد فوليك و مقدار كمي آهن، مس و روي است كه تاكنون تحقيقات زيادي براي اثبات خواص آن صورت گرفته است.
خوردن پياز در پيشگيري از پوكي استخوان مؤثر است؛ چرا كه پياز با جلوگيري از كاهش مواد معدني به ويژه كلسيم موجود در سلولهاي استخواني از بروز پوكي استخوان جلوگيري ميكند.
پژوهشگران دانشگاه برن سوئيس، تركيبي در پياز شناسايي كرده اند كه از كاهش حجم استخوان و پوكي آن جلوگيري مي كند. اين ماده در پيش گيري در كاهش نيافتن مواد مصرفي ـ به ويژه كلية سلول هاي استخواني ـ تأثير زيادي دارد.
پياز، قند خون و كلسترول را پايين ميآورد.
پياز يكي از گياهان بسيار قديمي است كه انسان آن را شناخته و در غذاي خود استفاده ميكرده است در كتابهاي پزشكان قديم از پياز به سبب داشتن الياف و ويتامين ها و فلزات به عنوان داروخانه اي كامل نامبرده شده است.
بوي آن ميكروبهاي مضر را از بين ميبرد.
قند خون را كاهش ميدهد.
از ابتلا به سكته جلوگيري ميكند.
قلب را فعال ميكند و كلسترول را كاهش ميدهد.
گردش خون را تقويت ميكند.
به سبب داشتن آنتي اكسيدان، تنش و نگراني را از بين ميبرد.
الياف غذايي آن دستگاه هاضمه را تقويت ميكند.
پياز از سرطان ريه جلوگيري ميكند؛
مواد شيميايي موجود در پياز خطر ابتلا به سرطان ريه را كاهش ميدهد. مواد «فلاونويد» از دچار شدن به انواع بيماريها جلوگيري ميكند و به وفور در پياز يافت ميشود.
پياز براي پوست بسيار مفيد است. زيرا خون را تصفيه ميكند و در نتيجه رنگ چهره زيباتر و جذابتر ميشود.
همچنين پياز به دليل داشتن گوگرد باعث افزايش رشد موهاي سر ميشود. پياز به دليل داشتن آهك، دندانها را محكم ميكند و باعث استحكام استخوان بندي بدن ميشود... بنابراين خوردن پياز در كودكان مبتلا بهنرمي استخوان و سالمندان مفيد است.
اگر سرما خوردهايد، چند پياز را برش داده و در نقاط مختلف خانه قرار دهيد.... پياز مانند يك دستگاه تصفية هوا از ابتلاي ساير اعضاي خانواده به اين بيماري جلوگيري خواهد كرد.
همچنين اگر خارج خانه غذا مي خوريد، پياز را همراه آن مصرف كنيد، زيرا مادهاي در پياز وجود دارد كه از مسموميت غذايي حاصل از خوردن گوشت مانده جلوگيري مي كند.
اگر شخصي به دليل مصيبت وارده دچار حملات عصبي شده، پيازي را بهدو نيم كرده و جلوي بيني او بگيريد.
پيازچه فوايد متعددي دارد. بهتازگي متخصصان علوم تغذيه فرانسه دريافهاند كه پيازچه ادرارآور است زيرا ۸۵ در صد آن را آب تشكيل ميدهد.
در پيازچه ۲۴۳ ميلي گرم پتاسيم و ۴ ميلي گرم سديم و ۲۷ گرم كالري است.
دانشمندان دريافتهاند كه بخش سفيد رنگ پيازچه داراي مواد قندي است كه در ادرار كردن تأثير ميگذارد و بخش سبز آن ويتامين«ث» دارد كه دستگاه دفاعي بدن را تقويت ميكند. و ۲ ميلي گرم ماده كاوتين پيازچه به بازسازي سلولها كمك ميكند.
همچنين پياز به دليل داشتن ماده گلوكوزين كه مشابه هورمون انسولين است، قند خون را تنظيم ميكند.
گفتني است، خوردن نصف پياز متوسط در روز ۳۰ درصد از مقدار كلسترول بد خون را كاهش ميدهد و به جاي آن باعث افزايش كلسترول خوب خون ميشود. پياز منبع غني نوعي اكسيدان است كه از بروز سرطان در افراد جلوگيري ميكند.
اين گياه خوراكي از بيماري آب مرواريد در چشم نيز جلوگيري ميكند و بنابراين مصرف آن به افراد مسن توصيه ميشود.