جمعه 29 مارچ 2024 - 10 فروردين 1403
تولیدکنندگان غذاهای پی کی یو خواستار حمایت بیشتر وزارت بهداشت
تولیدکنندگان غذاهای پی کی یو خواستار حمایت بیشتر وزارت بهداشت
سه‌شنبه 16 اسفند 1390 - مديرعامل شركت توليد كننده غذاهاي بيماران پي.كي.يو خواستار حمايت بيشتر وزارت بهداشت از توليد‌كنندگان داخلي غذاهاي اين بيماران شد.
دكترمرتضي سيفتي در گفت‌وگو با خبرنگار «بهداشت و درمان» ايسنا، گفت: مجوز توليد آرد مخصوص غذاي بيماران پي.كي.يو را سال 88 از وزارتخانه‌هاي صنايع و بهداشت دريافت كرديم اما براي عرضه محصولات جديد خود مانند جايگزين تخم مرغ، پوره سيب‌زميني و عصاره گوشت، جايگزين ماست نياز به مجوز وزارت بهداشت داريم.

وي گفت: براي عرضه محصولات جديد خود از سازمان غذا و داروي وزارت بهداشت درخواست اعطاي مجوز كرده‌ايم وآنان در حال انجام مراحل كارشناسي براي صدور مجوز هستند. در اين شرايط از اين سازمان درخواست مي‌كنيم كه مجوز‌هاي لازم براي عرضه اين محصولات را هرچه سريع‌تر صادر كنند علاوه بر آن در صورت امكان توليد‌كنندگان غذا‌هاي مبتلايان به پي.كي.يو را از نظر مالي حمايت كند.

سيفتي تاكيد كرد: مصرف غذاي مخصوص با ميزان سلامتي مبتلايان به پي.كي.يو ارتباط مستقيم دارد چون استفاده از غذاهاي معمولي باعث افزايش ميزان فنيل آلانين در خون آن‌ها مي‌شود و همين امرعقب ماندگي جسمي و ذهني آنان را در پي دارد. البته مصرف غذاي مخصوص باعث كاهش بي‌قراري مبتلايان به پي.كي.يو كه دچار عقب‌ماندگي ذهني شده‌اند نيز مي‌شود.

وي درباره صادرات غذاهاي مبتلايان به پي.كي.يو گفت: برخي از كشورها محصولات ما را آزمايش و از كيفيت و طعم آن احساس رضايت كرده و درخواست توليد مشترك اين نوع غذا‌ها را به ما داده‌اند.

سيفتي در پايان از برگزاري نمايشگاه غذاي مخصوص مبتلايان به پي.كي.يو طي چند ماه آينده خبرداد و اظهار كرد: در اين نمايشگاه محصولات ايراني در كنار محصولات خارجي در معرض قضاوت مردم قرار مي‌گيرد البته غذاهاي مخصوص اين بيماران را نبايد با غذاهاي افراد عادي بلکه بايد با محصولات مشابه مقايسه كرد.
منبع : ايسنا