شنبه 20 آوريل 2024 - 01 ارديبهشت 1403
معجزه عسل و دارچين در كاهش وزن
معجزه عسل و دارچين در كاهش وزن
يكشنبه 01 اسفند 1389 - مواد طبیعی بسیاری برای کاهش وزن در دسترس قرار دارند. با این حال، به‌نظر می‌رسد که چای حاوی عسل و دارچین یکی از دلپذیرترین مواد طبیعی برای کاهش وزن باشد.

مواد طبيعي بسياري براي كاهش وزن در دسترس قرار دارند. با اين حال، به‌نظر مي‌رسد كه چاي حاوي عسل و دارچين يكي از دلپذيرترين مواد طبيعي براي كاهش وزن باشد. آيا اين معجون پرانرژي مي‌تواند به كسي در رسيدن به وزن مناسب كمك كند؟

بسياري از مردم ادعا مي‌كنند كه نوشيدن 2 بار در روز (صبح و شب) مخلوط عسل و دارچين در كاهش وزن مؤثر است. يك حقيقت علمي براي اين ادعا وجود دارد.

به‌طور سنتي، از عسل به‌عنوان ماده‌اي خواب‌آور، مسكن گلو‌درد و حتي التيام‌بخش زخم استفاده شده است،اما آيا عسل مي‌تواند به كاهش وزن نيز كمك كند؟ برخي از دانشمندان معتقدند كه عسل مي‌تواند اين كار را انجام دهد. بديهي است كه اكثر افراد چاق از عارضه مقاومت به انسولين نيز رنج مي‌برند. اين عارضه مانع سوخت‌وساز درست گلوكز مي‌شود. هنگامي كه چنين شرايطي رخ مي‌دهد كاهش وزن بسيار دشوار مي‌شود. برخي مطالعات نشان داده‌اند، افرادي كه به مدت 30 روز از مخلوط عسل و دارچين استفاده كرده‌اند موفق شده‌اند سطح مقاومت به انسولين بدن خود را كاهش دهند.

به گزارش‌ اي‌زاين آرتيكل،80درصد از مواد تشكيل‌دهنده عسل را گلوكز و فروكتوز تشكيل مي‌دهد. گلوكز و فروكتوز عسل مانند ديگر شيرين‌كننده‌ها باعث افزايش قندخون نمي‌شوند. به اين ترتيب حساسيت به انسولين كنترل مي‌شود. هرچه حساسيت سلول‌ها به انسولين بيشتر باشد كمتر امكان دارد كه عارضه مقاومت به انسولين بروز كند. در اين صورت بدن از كارايي بيشتري براي سوزاندن چربي برخوردار مي‌شود. به‌نظر مي‌رسد عسل حتي مي‌تواند بعضي از علائم مقاومت به انسولين را معكوس كند.
اين در حالي است كه دارچين نيز در رابطه با بيماري ديابت تحت تحقيقات گسترده‌اي قرار گرفته است.

يك مطالعه پژوهشي آشكار كرده است كه خوردن حتي نصف يك قاشق چايخوري دارچين در روز نيز قادر به كاهش قندخون- بيماران ديابتي كه به‌طور نامنظم كنترل شده‌اند- مي‌شود. مطالعه ديگر روشن كرده است كه اجزاي تشكيل‌دهنده دارچين مي‌توانند باعث كاهش و پيشگيري از مقاومت به انسولين شوند. مركز اشتها در مغز داراي گيرنده‌هاي انسولين است. هنگامي كه فردي به عارضه مقاومت به انسولين دچار مي‌شود، بخش عمده انسولين قادر به رسيدن به اين گيرنده‌ها نيست، غده لوزالمعده به توليد بيش از پيش انسولين ادامه مي‌دهد تا سطح گلوكز خون را پايين نگاه دارد و اين شرايط باعث تداوم پراشتهايي مي‌شود.

به‌نظر مي‌رسد كه مخلوط عسل و دارچين قادر به تعديل برخي از اثرات مقاومت به انسولين است. بيماراني كه اين چاي را نوشيده‌اند اظهار كم‌اشتهايي و بي‌ميلي نسبت به كربوهيدرات‌ها را تجربه كرده‌اند. مقاومت به انسولين به‌طور ويژه در ميان زنان بيشتر است. اضافه‌كردن عسل و دارچين به رژيم غذايي مي‌تواند راهي دلپذير براي كنترل اين عارضه و كمك خوبي براي كاهش وزن باشد. اگرچه دستورالعمل‌هاي بسياري براي تهيه اين چاي وجود دارد، اما دستور اصلي تهيه آن بسيار ساده است:

• يك بخش دارچين به نسبت 2 بخش عسل
• يك فنجان آب داغ روي دارچين بريزيد و نيم ساعت آن را در آب داغ بخيسانيد.
• بعد از سرد شدن مخلوط آب و دارچين، عسل را اضافه كنيد.
• نصف اين چاي را قبل از خواب و باقيمانده آن را صبح بنوشيد.

از آنجايي كه ممكن است اين چاي باعث كاهش قند خون شود، بهتر است بيماران در مورد مصرف آن با پزشك معالج خود مشورت كنند.